Konferencija posvećena smanjenju rizika od nastanka kriza i katastrofa

Konferencija posvećena smanjenju rizika od nastanka kriza i katastrofa

Gradska skupština Grada Zagreba bila je u ponedjeljak 27. studenog 2017. domaćin stručne konferencije »Javne politike u prevenciji i smanjenju rizika nastanka kriza i katastrofa« koju je organizirao Gradski ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Na konferenciji su sudjelovali brojni stručnjaci, a uvodno su se obratili i visoki uzvanici – potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, ravnatelj Sigurnosno obavještajne agencije Daniel Markić te zamjenik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Stjepan Huzjak.

Hrvatska se, kako je istaknuto, samo zajedničkim djelovanjem na svim razinama može bolje pripremiti za potencijalne velike katastrofe i krize poput izbjegličkog vala, požara, poplava, terorizma, hibridnog rata.

»Kao tvorci javnih politika dužni smo podizati svijest naših sugrađana o važnosti prevencije, ali i smanjenja rizika nastanka kriza i katastrofa. S gledišta sigurnosti građana važno je osvijestiti svakoga pojedinog stanovnika o tome kako se ponašati u trenucima katastrofa i kriza većih razmjera, i to je kontinuirana zadaća našega resornoga gradskog ureda, ali i službe za mjesnu samoupravu, koje direktno sudjeluju u civilnoj zaštiti. I Europska unija u svemu tome treba biti naš saveznik. Pružaju nam se mogućnosti povlačenja bespovratnih sredstava i Grad Zagreb to treba iskoristiti. U Gradskoj skupštini uvijek ćete imati partnera i podršku«, zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni