Konferencija EBAN Winter University 2016.

Konferencija EBAN Winter University 2016.

U koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u utorak 29. studenoga započela je najveća europska konferencija poslovnih anđela i investitora EBAN Winter University  2016. – Zagreb Connect, u organizaciji Mreže poslovnih anđela (CRANE). Po prvi put se održava u Hrvatskoj, a  okupila je oko 1.700 poduzetnika, poslovnih anđela, industrijskih stručnjaka,  startupova  i studenata. U sklopu Konferencije će se održati i finale sturtup natjecanja Zagreb Connect.

EBAN Winter University 2016. je otvorila predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović te je tom prigodom istaknula kako je sigurna da će ova velika i važna Konferencija pomoći u razmjeni iskustava i da će potaknuti inovatore i mlade kreativne ljude na poduzetničke pothvate.

Zahvalivši svim partnerima i sudionicima Konferencije na entuzijazmu što su ga uložili u ovaj projekt, gradonačelnik Bandić  je rekao da Grad Zagreb ulaže ogromne napore kako bi postao još bolji i napredniji u gospodarskome, turističkom i svakome drugom smislu. “Svjesni smo da su poduzetništvo i inovacije temelj razvoja gospodarski stabilnog društva, stoga osobitu pažnju posvećujemo upravo razvoju startup ekosustava. Svakako, glavna inspiracija su nam  naši građani, inovatori i startup poduzetnici, osluškujemo njihove potrebe te im nastojimo osigurati kvalitetnu pomoć i poticajna rješenja za njihove probleme”, rekao je gradonačelnik.

“Kako bismo se građanima koji žele krenuti, ali i uspješno ostati u poduzetničkim vodama što više približili, u Poduzetničkome centru Plavi ured svakodnevno organiziramo edukacije i savjetovanja. Programom dodjele potpora za samozapošljavanje pak pomažemo svima koji su spremni ući u vlastiti biznis i to u onoj prvoj, najosjetljivijoj i najzahtjevnijoj fazi kada posao treba osoviti na stabilne noge”, dodao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je istaknuo da će uskoro biti spreman i novi Tehnološki park na Zagrebačkome velesajmu  gdje će mladi poduzetnici u ugodnoj atmosferi moći biti još kreativniji i uspješniji. “Upravo na Velesajmu ćemo omogućiti rad u okruženju  sadržaja i opreme adekvatne za razvoj vrhunskih inovativnih rješenja. Naš Grad zaista vrvi brojnim briljantnim inovatorima i inovatorskim idejama. Tomu svjedoče i tvrtke koje sada rade i razvijaju svoje inovacije u našem Tehnološkom parku, a nositeljice su respektabilnih nagrada osvojenih daleko od naših granica”, konstatirao je gradonačelnik Bandić.

Davorin Štetner, predsjednik Hrvatske mreže poslovnih anđela (CRANE) je istaknuo da se ovom  Konferencijom prvenstveno  želi skrenuti  pozornost na probleme s kojima se susreće hrvatsko poduzetništvo te da se žele stvoriti bolji uvjeti  za život i rad u zemlji, napominjući kako se nada da će Zagreb opravdati ukazano mu povjerenje.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni