Koncertom u Lisinskom Zagrebački orkestar ZET-a obilježava 95 godina djelovanja

Koncertom u Lisinskom Zagrebački orkestar ZET-a obilježava 95 godina djelovanja

(Foto: ZET)

Zagrebački orkestar ZET-a će u subotu, 29. listopada u Maloj dvorani Lisinski, s početkom u 20 sati, održati Svečani koncert i promociju monografije Orkestra – 95 godina postojanja i neprekinutog djelovanja.

Na repertoaru će se nalaziti najpopularnija djela s područja filmske glazbe u Hrvatskoj. Radi se o glazbenim temama iz legendarnih filmova i televizijskih serija koje potpisuju najveći hrvatski skladatelji filmske glazbe svih generacija: Arsen Dedić, Alfi Kabiljo, Živan Cvitković, Pero Gotovac, Miljenko Prohaska i Dalibor Grubačević.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, a kao gosti će nastupiti i Dječji zbor “Zagrebački anđeli”, koje vodi Vitomir Ivanjek.

Zagrebački orkestar ZET-a reprezentativni je orkestar Grada Zagreba i promotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske. Orkestar je dobitnik dijamantne diplome Hrvatskog sabora kulture za veliki doprinos u očuvanju hrvatske kulture te Medalje Grada Zagreba, kao zagrebački simbol, pečat i institucija koja traje 95 godina.

Kako je krajem prošle godine najavila voditeljica projekata orkestra Jelena Horvatinec, Zagrebački orkestar ZET-a je u 2022. godini nebrojenim koncertima po Hrvatskoj i inozemstvu obilježavao svoju veliku 95. obljetnicu postojanja i neprekinutog djelovanja. Nakon audijencije kod Pape Franje i koncerta klasične glazbe u Papinskom hrvatskom zavodu svetog Jeronima u Rimu, kao zagrebački orkestar završava obilježavanje u zagrebačkom hramu kulture – Lisinskom. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni