Koncertom Jimmyija Stanića otvoren 21. Cest is d’Best

Koncertom Jimmyija Stanića otvoren 21. Cest is d’Best

Gradonačelnik Bandić je najavio da će Jimmy osobno otvarati  novu sljemsnsku žičaru

Zagrebački ulični festival Cest is d’Best službeno je otvoren sinoćnjim koncertom poznatog glazbenika Stjepana Jimmyija Stanića. Otvorenju 21. Cest is d’Besta, ali i samom koncertu nazočio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. U razgovoru prije službenog otvaranja, gradonačelnik nam je rekao kako očekuje da Jimmy bude na razini, kao i pred dvadeset godina kada ga je prvi puta čuo. Pritom je nadodao: “Dobro je što nastupa upravo Jimmy, budući  da smo nas  dvojica napravili deal da će Jimmy osobno otvarati sljemsnsku žičaru koncem iduće godine”.

Gradonačelnik je zaključio da Zagrepčani uživaju u manifestaciji Cesta, od Europskog trga, Jelačić placa, Zrinjevca i Gornjeg grada.

Za mišljenje smo upitali i samu glazbenu legendu. Jimmy nam je izjavio kako očekuje da će se građani lijepo zabaviti i da će zaplesati, budući da će ih zabavljati najbolji zagrebački glazbenici uz ritmove swing- jazza, a potom najavio kako će sa svojom Barbarom opjevati neke stvari.

Ranije toga dana, razgovarali smo i sa jednim od organizatora, odnosno sa Zlatkom Petrovićem “Pajom” iz Kraljeva ulica. Izjavio nam je kako je pred posjetiteljima pet dana programa,  petsto izvođača različitih kategorija, glazba, ples i likovni program. Posebno je istaknuo koncert Stampeda, ali i manifestaciju Hippy night koja je posvećena obilježavanju pedeset godina od spomenutog pokreta. Pajo je zaključio i to kako su svake večeri na Zrinjevcu plesne večeri, ali i predstave za najmlađe tijekom dana.  Spomenimo da festival traje do sutra, 3.lipnja, a ulaz je na sve manifestacije besplatan.

Matej Knežević

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni