Koncerti i događanja za Dan grada Zagreba

Koncerti i događanja za Dan grada Zagreba

Na sam Dan grada, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba, u suradnji sa Zagrebačkim solistima i HNK-om, daruje svim sugrađanima i posjetiteljima dva koncerta:

  •  u 18 sati koncert Zagrebačkih solista u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu
  •  u 20 sati koncert u sklopu projekta „HNK u vašem kvartu“ na maloj pozornici na ulazu u Park Maksimir

„Zajedno sa Zagrebačkim solistima organiziramo koncert na Zrinjevcu koji će po prvi put izvesti najpopularnije starozagrebačke pjesme u obradi za gudače. Koncertom će se, uz pjesme gradu i zagrebačke salonske pjesme, obilježiti i 20. obljetnica smrti našeg Mister Morgena – pjevača Ive Robića koji je, baš kao i Zagrebački solisti, ime grada Zagreba proslavio diljem svijeta. Koristim priliku čestitati Dan državnosti, 30. svibnja, kao i Dan našeg grada Zagreba, 31. svibnja“, izjavila je dr. sc. Martina Bienenfeld.

Osim navedenih koncerata, TZGZ je osigurala i besplatne razglede grada, na hrvatskom jeziku, prema terminima kako slijedi:

  •  10 i 17 sati – klasični pješački razgled grada
  •  12 sati – „Vraćam se Zagrebe tebi“ tematski pješački razgled

Polasci su predviđeni ispred Turističkog informativnog centra na Trgu bana Jelačića, a svaki sudionik dobiva licitarsko srce na dar.

Podsjećamo, na Dan grada Zagreba, kao i na Dan državnosti RH, održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada će se prošetati i popularni likovi iz zagrebačke prošlosti. Detaljnije informacije dostupne su na poveznici: www.infozagreb.hr. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni