Koncert Zagrebu u čast

Koncert Zagrebu u čast

U povodu obilježavanja Dana grada Zagreba na Trgu maršala Tita, danas će se pred zgradom HNK održati svečani koncert s početkom u 20.30 sati. Na koncertu će nastupiti i solisti Hrvatskog narodnog kazališta, među njima i Marija Kuhar Šoša, Mira Vlahović, Dubravka Šeparović Mušović i Stjepan Franetović.

Uz soliste nastupit će i orkestar te zbor Opere HNK, uz podršku baletnog ansambla. Zagrepčani i gosti metropole imat će priliku uživati u nizu arija, dueta i izvedbi iz opere ‘Nikola Šubić Zrinjski’ I. pl. Zajca’ te u odlomcima klasika ‘Figarov pir’ W. A. Mozarta, ‘Evgenij Onjegin’ P. I. Čajkovskog, ‘Trubaduro’, ‘Nabucco’, ‘Traviata’ G. Verdija, ‘Carmen’ G. Bizeta, ‘La Bohème’ G. Puccinija. Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu po prvi put se uključuje u program obilježavanja proslave Dana grada Zagreba. Svečanim koncertom u izvedbi ansambla Opere ravnat će maestro Nikša Bareza.

Prema njegovim riječima HNK je za ovaj veličanstveni koncert izdvojio najbolje iz svog repertoara. Koncert je besplatan za sve zainteresirane.

Uoči svečanog koncerta u zgradi Muzičke akademije bit će otvorena i izložba akademskog slikara Borisa Bućana, a u povodu Dana grada Zagreba građani imaju priliku i besplatno posjetiti sve muzeje kojima je Grad osnivač.

Program u povodu proslave ove je godine organiziran na više od 20 lokacija, a slavlje završava na sam Dan Grada, 31. svibnja, procesijom sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni