Koncert Zagrebačke filharmonije oduševio posjetitelje Zoološkog vrta

Koncert Zagrebačke filharmonije oduševio posjetitelje Zoološkog vrta

Zagrebačka filharmonija u subotu je u Zoološkom vrtu grada Zagreba na Labuđem otoku održala koncert klasične glazbe.

Na koncertu pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića izvedena su poznata djela Handela, Mozarta, Čajkovskog, Bizeta, Brahmsa, a izvedena je i skladba Moj Zagreb tak imam te rad, što je posebno ganulo mnoge posjetitelje Zoološkog vrta.

Koncert popularne klasike u izvedbi Zagrebačke filharmonije je prvi koncert nekog orkestra u Zagrebu nakon korona krize. Uz mnogobrojne Zagrepčane koncertu je nazočio i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Tom prigodom je izrazio zadovoljstvo što Zagrebačka filharmonija, koja već 150 godina održava izvrsne koncerte diljem Europe i svijeta, nastupa i u Zoološkom vrtu grada Zagreba te je glazbenicima zahvalio na nastupu.

„Tko je mislio da ćemo gotovo prije tri mjeseca, odnosno 25. veljače od pojave koronavirusa u Hrvatskoj i prije dva mjeseca od potresa u Zagrebu danas biti opušteni i bezbrižni uz prekrasne taktove klasične glazbe u Zoološkom vrtu. Ovo je na izvjestan način početak jednog normalnog života u Zagrebu“, izjavio je gradonačelnik Bandić.

Ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba Damir Skok zahvalio je građanima koji su došli na koncert. Naglasio je da je u teško vrijeme uzrokovano pandemijom koronavirusa Zoološki vrt grada Zagreba po prvi puta u povijesti zatvoren 47 dana za posjetitelje i to u godini kada slavi 95 godina svog postojanja.

„Uz zvukove glazbe Zagrebačke filharmonije u divnom Zoološkom vrtu osjećam se ugodno i ponosno. Našem napaćenom gradu kojeg je za vrijeme pandemije pogodio potres i svim građanima koji su stradali u potresu ovo je velika podrška. Život ide dalje i želimo potaknuti ljude da se napune energijom koju crpimo iz divne glazbe istaknutih glazbenika”, kazao je Skok.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch izrazio je zadovoljstvo ponovnim nastupom nakon dva i pol mjeseca stanke zbog koronavirusa.

„Danas smo u Zagrebačkoj filharmoniji posebno emotivni jer najteže je umjetniku koji je skučen i ne može se izraziti. Vjerujem da će građani uživati u koncertima koje ćemo održati narednih mjesec dana. Zaboravimo sve što je bilo ružno i okrenimo se lijepim vremenima“, poručio je Boch. Pozvao je sve Zagrepčane da u rujnu dođu u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog na proslavu 150. obljetnice Zagrebačke filharmonije.

Jedna od Zagrepčanki koja je uživala u koncertu je i Lada Damiani.

„Obožavam glazbu. Pretplatnica sam Zagrebačke filharmonije i majstorskog ciklusa. Ovaj koncert je nešto posebno i oduševljena sam, jer je riječ o jako dobroj inicijativi. Drago mi je da Zagrepčani mogu ponovno nakon gotovo tri mjeseca od pandemije u Maksimiru uživati u glazbi i druženju”, rekla je za ZG-magazin.

Osim subotnjeg koncerta Zagrebačka filharmonija održala je koncert i u nedjelju na kojem su izvedeni svjetski hitovi te nekoliko popularnih skladbi posvećenih Zagrebu.

Kao rezultat suradnje sa zoološkim vrtom Filharmonija će i tijekom lipnja održati ciklus koncerata, a posebno atraktivan program građane očekuje 13. lipnja na obilježavanju 95. rođendana Zoološkog vrta grada Zagreba.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni