Koncert za 195. rođendan Hrvatskog glazbenog zavoda

Koncert za 195. rođendan Hrvatskog glazbenog zavoda

Centar za kulturu i informacije Maksimir (CKIM) poziva na svečani koncert povodom 195. rođendana Hrvatskog glazbenog zavoda, koji će se održati u četvrtak, 28. travnja 2022. godine u velikoj dvorani Centra, Švarcova 18, s početkom u 19.30 sati.

Na koncertu će Društveni orkestar HGZ-a i Društveni komorni ansambl HGZ-a izvesti djela W.A. Mozarta, J.Haydna, J. Fučika, A. Rubinsteina, J. Straussa, H. Steffena i mnogih drugih.

Cijena ulaznice iznosi 30,00 kuna, a može ih se kupiti isključivo gotovinom na blagajni Centra sat vremena prije početka koncerta. 

S gotovo dva stoljeća tradicije orkestralnog muziciranja te neprekidnim djelovanjem od 1955. godine, Društveni orkestar HGZ-a jedinstven je amaterski ansambl u Hrvatskoj. U njemu iz ljubavi prema glazbi sviraju liječnici, pravnici, znanstvenici, pedagozi, stručnjaci raznih područja koji su u mladosti stekli osnovnu glazbenu naobrazbu.

U teškim vremenima pandemije i potresa, s matičnom zgradom koja je stradala i u procesu je dugotrajne obnove, orkestar je nakon gotovo dvije godine prisilne pauze razumijevanjem CKIM-a dobio svoj privremeni dom. U njemu će predstaviti 28. travnja koncertom pod ravnanjem stalnog dirigenta Zorana Juranića.

Društveni komorni ansambl HGZ-a djeluje u okviru Hrvatskog glazbenog zavoda od 2013. godine kao spoj amaterskog i profesionalnog glazbenog druženja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni