Koncert u spomen na Dinu Dvornika

Koncert u spomen na Dinu Dvornika

Svi glazbenici okupljeni u Tribute bandu, surađivali su na mnogim koncertima i albumima. Kao gost večeri, bendu će se pridružiti Željko Banić – Bane, frontmen grupe Songkillers, koja je kao nekadašnji prateći bend Dine Dvornika snimila jedini koncert uživo – „Live in München“

U povodu šeste obljetnice odlaska Dine Dvornike, u zagrebačkom klubu Metropolis u subotu 6. prosinca, s početkom u 22.30 sati održat će se koncert u spomen na hrvatskog kralja funka.

Pod okriljem Danijele Dvornik, nakon četiri godine ne nastupanja pred zagrebačkom publikom, ponovno će se okupiti Official Tribute to Dino Dvornik bend koji sačinjavaju glazbenici koji su dugo surađivati s njenim suprugom. Glazbenu poslasticu, za sve željne originalnog zvuka Dininih velikih hitova pripremit će renomirani hrvatski glazbenici Zoran Jaeger – Jex (gitara), Alen Svetopetrić (bas), Gojko Tomljanović (klavijature), Ivica Premelč – Ywek (sax), Igor Šega (bubnjevi), te Dinin izrazito drag, Porinom nagrađeni vokal – Mario Huljev! Svi glazbenici okupljeni u Tribute bandu, surađivali su na mnogim koncertima i albumima.

Kao gost večeri, bendu će se pridružiti Željko Banić – Bane, frontmen grupe Songkillers, koja je kao nekadašnji prateći bend Dine Dvornika snimila jedini koncert uživo – Live in München.

Ulaznice po cijeni od 20 kuna, mogu se kupiti u klubu Metropolis (Avenija Dubrovnik 10), te u sustavu Eventima. Karte se mogu rezervirati na tel. Broj: +385 91 440 0302.

Dino Dvornik rođen je 20. kolovoza 1964. godine u Splitu. Glazbenu karijeru započeo je sredinom osamdesetih godina sa svojom novom vizijom glazbe. U djetinjstvu je izgledalo da će krenuti očevim stopama , legende Hrvatskog glumišta Borisa Dvornika, te je kao dijete imao nekoliko uloga. Dina se nije dojmila gluma, pa je sa bratom 1981. osnovao svoj prvi bend „Kineski Zid“.

Kako Dinu nije zanimala klasična glazba, snimio je prvu funk ploču i sa pjesmom Tebi pripadam kao debitant osvojio je nagradu stručnog žirija za najbolju skladbu. Zahvaljujući njegovoj energičnosti publika je s velikim zanimanjem prihvatila i niz novih hitova poput Manijak, Ti si mi u mislima, Ja bih preživio, Ljubav se zove imenom tvojim, Zašto praviš slona od mene te mnogih drugih od kojih su pjesma Afrika, albumi ‘Enfant terrible, i Vidi ove pisme nagrađeni Porinima.

Nakon brojnih godina u kojima nas je Dino obogatio i ispunio svojim bezvremenskim hitovima, hrvatski kralj funka nas je napustio prije 6 godina, 7. rujna 2008. godine. Njega se i na današnjoj glazbenoj sceni spominje kao velikog umjetnika koji je uzor mnogima. Prije smrti Dino je počeo raditi na albumu ‘Pandorina kutija’ koji je objavljen nakon njegove smrti. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni