Koncert u Lisinskom: Najljepša filmska glazba – “Made in Italy”

Koncert u Lisinskom: Najljepša filmska glazba – “Made in Italy”

Među 18 filmskih glazbenih tema Oscarima ovjenčanih filmova kao što su Poštar, Amarcord, Dobar, loš, zao i Za šaku dinamita, do Bilo jednom u Americi, Mirisa žene i Život je lijep

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u u utorak 2. lipnja održat će se koncert Najljepša filmska glazba – Made in Italy. Program koji će voditi »nova zvijezda na nebu londonskog West Enda« – Zrinka Cvitešić, sastoji se od čak 18 partitura kultnih filmova i dobitnika brojnih Oscara, među kojima su nezaboravne melodije Morriconea, Rote i drugih velikana filmske glazbe koje su prava poslastica za sve glazbene i filmske sladokusce.

Glumica Cvitešić iz Londona poručuje: »Čuti Morriconea i Rotu na koncertu 2. 6. u Lisinskom uživo bit će jedinstven doživljaj«, a sjajni glazbenici Simfonijskog orkestra HRT-a i maestro Michelangelo Galeati uvelike se pripremaju za izvedbe poznatih filmskih hitova.

Zrinkini osobni glazbeni favoriti su, kako sama kaže, Ennio Morricone i Nino Rota, a upravo će u njihovoj glazbi, uz još mnoge druge, uživati posjetitelji Lisinskog.

»S njihovom sam glazbom započinjala i završavala brojne svoje filmske dane… A čuti tu glazbu uživo, u izvođenju sjajnih glazbenika Simfonijskog orkestra HRT-a, bit će za sve nas jedinstven doživljaj«, poručuje Cvitešić i poziva sve da joj se pridruže u ovoj jedinstvenoj večeri za sve glazbene i filmske sladokusce.

Među 18 filmskih glazbenih tema Oscarima ovjenčanih filmova kao što su Poštar, Amarcord, Dobar, loš, zao i Za šaku dinamita, do Bilo jednom u Americi, Mirisa žene i Život je lijep.

Cijena ulaznica je 125, 155 ili 185 kuna, a mogu se osigurati na blagajni dvorane Lisinski (01 61 21 166, www.lisinski.hr) ili putem portala: www.ulaznice.hr. (zg-magazin)