Koncert u čast Zagrebu i Ivi Robiću

Koncert u čast Zagrebu i Ivi Robiću

(Zagreb iz Zraka: Foto: Julien Duval)

Na sam Dan grada Zagreba centrom će se prošetati i popularni likovi iz zagrebačke prošlosti, a tim povodom revitaliziran je i projekt “Preuredi moju” pumpu u sklopu kojeg je oslikano 20 “Železnih franceka”

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, u ponedjeljak, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba daruje svim sugrađanima i posjetiteljima prigodni koncert grupe Swingers koji će biri održana u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu. Koncert počinje u 17.30, a grupa Swingers i njihovi gosti: Lucija Čustić – Luce, Zdenka Kovačiček te grupa Gelato Sisters će izvoditi dio repertoara velikana domaće glazbe Ive Robića.

Osim uživo, koncert će se moći pratiti i na Facebook stranici TZGZ-a.

Dan grada Zagreba obilježit će se i kroz projekte koji skreću pažnju na održivost, regenerativnost, istraživanje grada, kvalitetu života i očuvanje okoliša.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld najavila je da će se u suradnji s udrugom Preuredi moju pumpu, revitalizirati projekt Pimp my Pump. U sklopu projekta bit će oslikano 20 javnih slavina – pumpi za vodu, tzv. Železnih franceka, a osmišljena je i turistička tura obilaska tih pumpi za što je napravljena i prigodna karta koja se može preuzeti u Centrima za posjetitelje TZGZ-a ili njihovim mrežnim stranicama.

Na Železnim francekima mogu se nać likovi kao što su Ernest Fulir i Franjo Šafranek, Herman Bolle, Dino Dvornik, Jimmy Hendrix te likovi iz filmova i crtića poput Spocka ili Barta Sipmsona te ilustracije posvećene glazbenim sastavima.

Projekt Viseći vrtovi

Bienenfild poručuje da žele dodatno stvoriti svijest da grad Zagreb ima pitku vodu dostupnu na brojnim javnim lokacijama te, poslati poruku da višekratnim korištenjem iste boce za vodu, može utjecati na smanjenje upotrebe plastike. Svaka pumpa ima vlastiti QR Code koji, kada se skenira mobitelom, prikazuje informacije o samom motivu na pumpi, kao i o projektu. »Drugi projekt kojim šaljemo poruku o očuvanju i uređenju okoliša jesu Viseći vrtovi.

Naime, postavljamo 250 posuda za zelenilo na ulične svjetiljke Donjeg i Gornjeg grada, čime opet stvaramo sliku o Zagrebu kao ugodnom gradu i održivoj destinaciji«, kaže Biernenfelrt.

Treći se pak projekt odnosi se na mural Hermana Gollubea koji je razveseljavao sugrađane u sklopu projekta Ulični triptih, a kojeg danas, uoči Dana Grada, poklanjaju KBC-u Zagreb (Rebro).

Osim navedenih projekata i koncerta, TZGZ je osigurala i besplatne razglede grada, a tijekom dana održat će se i prigodne dječje predstave.

Na sam Dan grada Zagreba, centrom će se prošetati i popularni likovi iz zagrebačke prošlosti. Detaljnije informacije, raspored i način prijave na besplatne razglede grada dostupni su na poveznici: www.infozagreb.hr/dan-grada-zagreba. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni