Koncert protiv asfaltne baze okupio 850 građana

Koncert protiv asfaltne baze okupio 850 građana

Grupe Elemental i Pips Chips & Videoclips u nedjelju su u Parku dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici pred oko 850 građana održale prosvjedni koncert u znak podrške Inicijativi STOP asfaltnoj bazi iz Donje Lomnice. Spomenuta inicijativa bori se protiv otvaranja tvornice asfalta koja se, kako navode, gradi svega desetak metara od prvih kuća i u vodozaštitnom području koje vodom opskrbljuje Veliku Goricu i okolicu te dio Novog Zagreba. Asfaltna baza bi, tvrde, nepogodno utjecala na opskrbu pitkom vodom, kvalitetu zraka, te opću kvalitetu života u turopoljskom kraju.

»Mi smo 2010. i 2017. godine peticijama jasno rekli da ne želimo asfaltnu bazu u Donjoj Lomnici, no gradske vlasti i institucije nas ignoriraju. Zahvaljujemo se svim izvođačima, animatorima, te bendovima Elemental i Pips Chips & Videoclips na podršci i suradnji«, poručila je Ema Šoštarec iz inicijative.

Svojim dolaskom na prosvjedni koncert podršku su im dali: udruga građana Siget, udruga Glog iz Središća, inicijativa Samoborček, udruga Uzor iz Resnik, inicijativa za spas Medvednice, braniteljska udruga Vidra, Eko 2000. (zg-m)