Koncert LADO Electra u Tvornici kulture

Koncert LADO Electra u Tvornici kulture

(Foto: Press materijal)

LADO Electro održat će veliki obljetnički koncert u Tvornici kulture u subotu 26. ožujka u 20 sati.

Punih 20 godina projekt LADO Electro spaja tradicijske glazbene izričaje s elektroničkom glazbom. Pokrenuli su ga 2002. godine Ansambl LADO na čelu s tadašnjim umjetničkim voditeljem Ivanom Ivančanom i ravnateljom Josipom Guberinom i dvojac HR Electro – Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Samo godinu dana kasnije objavljen je istoimeni album prvijenac. Album se odmah po objavljivanju našao u vrhu najboljih hrvatskih albuma objavljenih te godine, ali i na listama najboljih albuma objavljenih u Hrvatskoj u prvih 25. godina hrvatske samostalnosti. Istaknuti singlovi s ovog albuma su 1 Pura 2 Pandura i Dej mi.

S drugog dvostrukog nosača zvuka 2.0 Memorabilium, koji sadržava više vokalnih elemenata, proizašli su singlovi i video spotovi za pjesme Ljeljo, Lepi valcer, Kolo, Dolinom se… (Song for Elizabeth i Melita, a u pripremi je izlazak novog videospota.

“Za nas je to 20 prekrasnih godina suradnje na zajedničkom projektu s vrhunskim izvođačicama i izvođačima Ansambla LADO. Pred nama je nekoliko značajnih nastupa LADO Electra kao što je onaj na svjetskoj izložbi Expo 2020 u Dubaiju i u Tvornici kulture“, najavio je Harfman, jedan od autora projekta. Naime, obilježavanje 20. obljetnice započinje početkom ožujka na svjetskoj izložbi u Dubaiju gdje će Ansambl LADO održati nekoliko nastupa predstavljajući hrvatsku kulturu.

Glazba koja se koristi u filmovima

Publika koncerte uživo redovito ocjenjuje kao vrhunski doživljaj i osvježenje na glazbenoj sceni, a Ladarice svojom pojavom i vokalnim mogućnostima kao i inače oduševljavaju publiku pokazujući svu moć i ljepotu hrvatskog folklora.

Glazba s albuma 2.0 Memorabilium nadahnula je umjetnike različitih pravaca koji su je koristili u filmovima, predstavama, reklamama i na modnim revijama. Koreografije koje su postavljene na neke od pjesama s albuma prvijenca izvođene su u raznim prigodama poput dodjele diskografske nagrade Porin i otvorenja Svjetskog prvenstva u rukometu. Polufinalnu večer Dore 2010. otvorila je koreografija u sklopu projekta LADO Electro pod nazivom Kontrada.

Ulaznice za koncert LADO Electra u Tvornici kulture mogu se kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 70 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 90 kuna.

Na ulazu će biti potrebno predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19. 

VIDEO: bit.ly/LADOElectro-Ljeljo_live

(pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni