Koncert demo bendova na Ribnjaku

Stručni žiri izabrat će najbolji demo bend s područja Maksimira, Centra, Medveščaka, Trešnjevke, Novoga Zagreba, Sesveta i Trnja, a pjesme će biti uvrštene na nosač zvuka

U Parku mladih Ribnjak, u subotu, s početkom u 19 sati održat će se koncert zagrebačkih kvartovskih demo bendova, a u 20 sati na Otvorenoj sceni Boćarskog doma (Centar za kulturu POUZ).  Ulaz na koncerte je slobodan. Koncerte organizira Mreža zagrebačkih centara za kulturu koja je pozvala demo bendove i njihove članove „da stanu na scenu“.

demo_bendoviDan prije, u petak, 14. lipnja, kvartovski demo bendovi sviraju na Pozornici školskog igrališta OŠ Prečko (Centar za kulturu Trešnjevka),  u 18 sati u dvorani Centra za kulturu i informacije Maksimir, a u 19 sati su na Trgu Dragutina Domjanića u Sesvatama (Narodno sveučilište Sesvete).

U Maksimiru, u Švarcovoj 18 nastupit će  Čudnoređe, Bombarderi, Šta ima, Nastor i bend s pjesmama, ali (za sad) bez imena. Uvjet za sudjelovanje je da do nastupa bend (koji svira rock, blues, pop, indie, reggae, metal, electro, hip-hop ili se drži sličnih glazbenih pravaca) nema službeno objavljen nosač zvuka – CD ili DVD.

Svaki navedeni bend svirat će tri pjesme, a stručni žiri nakon koncerta izabrat će najbolji. Pjesme najboljega maksimirskoga demo benda bit će uvrštene na nosač zvuka (CD) zajedno s ostalim pjesmama izabranih demo bendova zagrebačkih kvartova: Centra, Medveščaka, Trešnjevke, Novoga Zagreba, Sesveta i Trnja. Također će se snimati cjelokupno događanje Kvartovskih demo bendova i potom objaviti u obliku DVD. Medijski pokrovitelj programa u Maksimiru je Radio Student.

Projekt Kvartovski demo bendovi realizira se u sklopu programa KVARTURE – mreže zagrebačkih centra za kulturu te je subvencioniran od Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport.

Organizatori projekta su Centar mladih Ribnjak, Centar za kulturu Trešnjevka, Narodno sveučilište Sesvete, Centar za likovni odgoj, Kulturni centar Travno, Centar za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Centar za kulturu i informacije Maksimir.  (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni