Končar dobio povelju HGK za 100. obljetnicu rada

Končar dobio povelju HGK za 100. obljetnicu rada

(Foto: HGK)

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović je u srijedu, 27. siječnja dodijelio povelju tvrtki Končar povodom njihove 100. obljetnice poslovanja.

»Končar se kroz cijelo stoljeće rada etablirao u regionalnoga elektroenergetskoga lidera te jednoga od najvećih hrvatskih izvoznika. Njihovi strojevi i tehnologija pronašli su svoj put do tržišta 130 zemalja svijeta i pomogli da se kompanija izgradi u globalno prepoznatljiv brend«, ustvrdio je Burilović.

Napomenuo je da su inovativnost i visokotehnološka proizvodnja velike dodane vrijednosti, a ujedno i postulati na kojima Končar gradi svoju konkurentnost. »Upravo te principe moramo preslikati i na ostatak hrvatskoga gospodarstva«, poručio je Burilović.

Povelju HGK je u ime Grupe Končar preuzeo predsjednik Uprave Končar – Elektro industrije Gordan Kolak. On je kao temelje uspjeha istaknuo zaposlenike koji su svojom stručnošću, znanjem i predanošću pridonijeli da ova kompanija postane ono što danas jest.

»Unatoč svim izazovima, Končar i dalje planira svojim aktivnim sudjelovanjem pridonositi radu Komore te ostati značajan partner hrvatskim poduzetnicima i gospodarstvu«, između ostaloga je istaknuo Kolak.

Proizveli 400.000 transformatora

U sklopu Grupe Končar djeluje 14 društava od kojih su četiri čak 13 puta nagrađena Zlatnom kunom, a sedam puta su dobili nagradu Indeks DOP-a za društveno odgovorno poslovanje.

U 100 godina poslovanja isporučili su 400.000 transformatora raznih vrsta, naponskih nivoa i snaga na sve kontinente. Končar je izgradio i revitalizirao 375 hidroelektrana, 700 generatora te proizveo i isporučio 180 niskopodnih tramvaja i vlakova. Grupa Končar je i tijekom 2020. godine uspjela zadržati svoje poslovanje na visokoj razini s procijenjenim prihodom od gotovo 3 milijarde kuna, što je šest posto više u odnosu na 2019. U 2021. planiraju ostvariti poslovne prihode u iznosu od 3,4 milijarde kuna. Od toga je 1,4 milijarde planirano na domaćem, a 1,9 milijardi od izvoza.

Daljnji ciljevi su rast i razvoj zaposlenika, unaprijeđenje učinkovitosti organizacijske strukture i proizvodnih procesa, povećanje i ostvarivanje prihoda te otvaranje novih tržišta i proširivanje portfelja proizvoda i usluga. Sve to omogućit će daljnji rast i razvoj Grupe i zadržavanje konkurentnosti na tržištima diljem svijeta, poručili su iz Končara. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni