Končar bi svoje tramvaje mogao ponuditi Moskvi

Končar bi svoje tramvaje mogao ponuditi Moskvi

Bandić je kazao da će delegacija Grada Moskve tijekom boravka u Zagrebu također posjetiti tvrtku Končar kako bi se pokušalo vidjeti može li hrvatska tvrtka konkurirati u natječaju za nabavu tramvaja u Moskvi

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i ministar Vlade Moskve Sergej Čerjomin potpisali su u ponedjeljak u Gradskoj palači Dverce Program suradnje između Zagreba i Moskve pri čemu su naglasili da ima još puno prostora za intenziviranje suradnje dvaju gradova.

»Potpisali smo novi program za razdoblje od 2017. do 2019. koji obuhvaća suradnju na područjima razvoja, uređenja gradova, ekologije, transporta, kulture i sporta« izjavio je Čerjomin nakon potpisivanja. »Dogovorili smo se da ćemo intenzivirati suradnju kao i da ćemo iduće godine održati Dane Moskve u Zagrebu. Očekujemo i više događaja u kulturi, sportu, te razvijanje odnosa u turizmu«, dodao je Čerjomin.

Gradonačelnik Bandić podsjetio je da je prva suradnja između dva grada dogovorena još 2001. godine , te da je ona do danas uvelike napredovala, posebice u kulturi.

»Ima još prostora da se surađuje na području turizma, kulture, infrastrukture, ekologije«, izjavio je Bandić. Najavio je tako za jesen otkrivanje parka i biste hrvatskom svećeniku, teologu, piscu, glazbeniku i političaru Juraju Križaniću u Moskvi, kao i posjet zagrebačke gospodarske delegacije tom gradu, te moguć susret dva nogometna kluba, Dinamo Zagreb i Dinamo Moskva.

Bandić je kazao da će delegacija Grada Moskve tijekom boravka u Zagrebu također posjetiti tvrtku Končar kako bi se pokušalo vidjeti može li hrvatska tvrtka konkurirati u natječaju za nabavu tramvaja u Moskvi, te u tom kontekstu najavio i natječaj za 60 novih niskopodnih tramvaja u Zagrebu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni