“Kompleks Cibona je simbol nebrige za gradsku imovinu”

“Kompleks Cibona je simbol nebrige za gradsku imovinu”

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak Taritaš u utorak je ponovno upozorila na propadanje gradske imovine navodeći kako je kompleks Cibona primjer nebrige gradski vlasti za potrebe građana.

Na Trgu Dražena Petrovića, gdje je novinarima predstavila svoj model upravljanja gradskom imovinom ustvrdila je da je prolaz u sklopu kompleksa Cibona nekad bio elitni trgovački centar, »a danas nitko ne želi unutra ni ući«. Dodala je da takvih objekata po gradu ima puno jer ih Grad ne održava.

»Grad treba sve svoje prostore staviti u funkciju, omogućiti građanima da ih koriste uz simbolične naknade te im tako biti prijatelj«, poručila je Mrak-Taritaš.

Poručila je da upravljanje gradskom imovinom treba ispuniti tri glavne svrhe – racionalno upravljanje i smanjivanje troškova, korist i povećanje usluge za građane te razvoj grada. Smatra da se zapostavljene nekretnine moraju aktivirati uz višenamjensko korištenje i te preskočene prostore treba iskoristiti za transformaciju i razvoj pojedinih dijelova Zagreba. Kao primjere je navela komplekse Gredelj, Paromlin i Zagrepčanka, Sveučilišnu bolnicu i Blok Badelj.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice Marko Torjanac ocijenio je da je kompleks Cibona idealan za održavanje sportskih i kulturnih događaja te najavio plan prenamjene određenih gradskih prostora u mjesta okupljanja građana. (zg-m)