Komorni zbor “Ivan Filipović” održao tri konceta u New Yorku

Komorni zbor “Ivan Filipović” održao tri konceta u New Yorku

Pred više od tisuću uzvanika Zbor je pjevao skladbe hrvatskih autora – Emila Cossetta, Mate Lešćana, Joška Ćalete i Borisa Papandopula

Komorni zbor “Ivan Filipović” gostovao je na festivalu pjevačkih zborova u New Yorku, “The Rhythms of One World” International Choral Festival, a koji je organiziran u povodu obilježavanja 70. obljetnice potpisivanja Povelje o osnivanju Ujedinjenih naroda.

Riječ je o festivalu kojim se tijekom tjedan dana, brojnim koncertima, slavio osnivački dokument te institucije potpisan 26. lipnja 1945. u San Franciscu. Upravo je na samu obljetnicu potpisivanja u Općoj skupštini UN-a u New Yorku održana i ceremonija otvaranja Festivala na kojoj je nastupio i Komorni zbor “Ivan Filipović”. Pred više od tisuću uzvanika Zbor je pjevao skladbe hrvatskih autora – Emila Cossetta, Mate Lešćana, Joška Ćalete i Borisa Papandopula. Cilj je ovog Festivala, na kojem su nastupili i zborovi iz Rumunjske, umjetnici iz Kine, Amerike kao i UNRocks Music Group, promocija interkulturanog razumijevanja i globalne suradnje kroz univerzalni jezik – glazbu.

Uz nastup na otvaranju manifestacije Zbor je 27. lipnja održao i samostalni koncet (NYU Eiser & Lubin Hall) na kojem su također prezentirali hrvatsku glazbenu baštinu i djela hrvatskih skladatelja, a nastupili su i na završnom koncertu održanom 29. lipnja u Lincoln Centeru na zatvaranju Festivala.

Komorni zbor “Ivan Filipović” osnovan je 1998. godine i jedan je od najuspješnijih a cappella amaterskih zborova u Hrvatskoj. Pohvale i pozitivne kritike uglednih glazbenih stručnjaka, a posebno brojne nagrade na domaćim i svjetskim natjecanjima (Verona, Bremen, Xiamen, Rim, Istanbul, Zagreb…), pokazatelj su iznimne kvalitete rada i umjetničkih standarda koje si je, kao trajni cilj i kriterij, Zbor postavio još od samog osnutka.

Dirigent, osnivač i umjetnički voditelj Zbora je Goran Jerković. Više o zboru možete pronaći na: www.kzif.hr. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni