Komadina se protivi Bernardićevoj kandidaturi za gradonačelnika

Komadina se protivi Bernardićevoj kandidaturi za gradonačelnika

Čelnik SDP-a Davor Bernardić jučer u Hrvatskom saboru nije potvrdio da će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba, no istovremeno nije to niti isključio. Novinarima je rekao da će odluku o tome me donijeti zagrebačka organizacija SDP-a, a novinari će potom biti obaviješteni.

»O tome odluku nismo donijeli. Odluku će donijeti zagrebačka organizacija, ali kada to bude, vi ćete prvi saznati«, kratko je rekao Bernardić. Na pitanje kada će to piti, odgovorio je: »u narednim tjednima«.

Poručio je kako je njegova ambicija da se u Hrvatskoj izgradi dobro društvo koje će omogućavati ljudima da budu bolji i kreativniji i osigurati da naši ljudi ne odlaze, da javna uprava bude učinkovitija, da radnici budu zaštićeni, ali i da se osigura dovoljno ulaganja u znanost i inovacije kako bismo postali moderna i konkurentna zemlja.

Na pitanje jesu li tražili od HNS-a da oni odustanu od svoje kandidatkinje Anke Mrak Taritaš, Bernardić je uzvratio kako navode iz medija neće komentirati. Spomenimo da je Mrak Taritaš opovrgnula medijske napise po kojima će se povući iz utrke za gradonačelnicu Zagreba, a predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je izjavio da će ona postati nova gradonačelnica Zagreba.

U daljnjem obraćanju novinarima Davor Bernardić je poručio da Hrvatska mora postati moderna, demokratska, razvijena europska država. »Dužni smo u Hrvatskoj graditi dobro društvo u kojem će svaki pojedinac moći živjeti dobro i ostvarivati sve svoje kreativne ideje. Zato pozivam one odgovorne da sjednemo i prvo da vidimo kako da vidimo hrvatsku energetsku neovisnost, a to se posebno tiče Ine i HEP-a«, kazao je predsjednik SDP-a.

Upitan jesu li Plenković i Petrov odgovorili na njegov poziv za sastanak Bernardić je uzvratio kako, na žalost, nisu.

Predsjednik županijskog SDP-a i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je pak kako smatra da Davor Bernardić ne bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zagreba.

»Moj je stav da predsjednik stranke nije i ne treba biti kandidat, makar je to treća funkcija formalno ili četvrta, ovisi kako se gleda, u državi. Mislim da ima puno posla u stranci, u pripremi stranke za sve vrste izbora koji nam slijede, a slijedi nam cijeli ciklus i lokalni izbori, parlamentarni, predsjednički, europski, u tijeku je konsolidacija stranke«, rekao je Komadina.

Dodao je da je Bernardić izložen velikom nagovaranju dobrog dijela zagrebačke SDP-ove scene i određenih viđenih SDP-ovaca. SDP, rekao je, ima dovoljno jakih kandidata i puno viđenih ljudi, pola saborskih zastupnika i pola članova Predsjedništva stranke je iz Zagreba. (B. J. / Foto: SDP)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni