Kolinda Grabar-Kitarović i službeno pobjednica predsjedničkih izbora

Kolinda Grabar-Kitarović i službeno pobjednica predsjedničkih izbora

Ured predsjednice na početku će biti na Pantovčaku, nakon čega će se odlučiti kamo dalje, potvrdila je voditeljica tranzicijskog tima Jadranka Jureško Kero. Iako još točna lokacija nije poznata, ono što je sigurno je smanjenje broja djelatnika u Uredu nakon stupanja na službenu dužnost

Državno izborno povjerenstvo (DIP) na čelu s Brankom Hrvatinom  predalo je novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović Odluku o izboru za predsjednicu Republike Hrvatske, koja joj je uručena danas u vili na Prekrižju.

„Tijekom dužnosti ću se voditi vrijednostima koje su nam svim zajedničke: domoljublje, zaštita nacionalnih interesa i borba za bolji život naših građana“, izjavila je Grabar-Kitarović, a prenosi HRT.

„Kao izabrana predsjednica RH, u skladu s člankom 96. Ustava RH, izvješćujem vas da sam dana 10. veljače 2015. godine podnijela ostavku na članstvo u HDZ-u“, stoji u pismu upućenom predsjedniku Sabora Josipu Leki. Zahvalila se čelniku HDZ-a Tomislavu Karamarku na ukazanom povjerenju i potpori kojoj su joj ukazali kandidiravši ju za predsjednicu.

Ured predsjednice na početku će biti na Pantovčaku, nakon čega će se odlučiti kamo dalje, potvrdila je voditeljica tranzicijskog tima Jadranka Jureško Kero. Iako još točna lokacija nije poznata, ono što je sigurno je smanjenje broja djelatnika u Uredu nakon stupanja na službenu dužnost.

U zadnjih nekoliko dana u medijima su se pojavile sumnje u točnost financijskih izvještaja nakon što je Grabar-Kitarović provela gotovo mjesec dana u hotelu Sheraton. Glasnogovornik Mladen Pavić rekao je da je „u dva izborna kruga kampanje potrošeno 8.136.000 kuna, od čega donacije iznose 4,6 milijuna kuna. Razliku od 3,5 milijuna kuna platila je stranka. Donatora je 640, veliki broj njih s malim iznosima“. Tijekom dana završno financijsko izvješće bit će objavljeno na internetskim stranicama, a u srijedu će se poslati DIP-u.(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni