Koliko se brzo oblače vatrogasci i tko je Hrabri Hrvoje?

Koliko se brzo oblače vatrogasci i tko je Hrabri Hrvoje?

U vatrogasnoj postaji Centar,, u subotu, 7. listopada održava se Dan otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba. Građani će od 9 do 14 sati moći saznati kako izgleda radni dan u vatrogasnoj postaji.

Manifestacija ima edukativni karakter jer se njome želi poučiti građane ispravnom postupanju u slučaju požara. Posjetitelje očekuju razne radionice i utrka oblačenje – civili protiv vatrogasaca i druge aktivnosti. U Savskoj 1 bit će izložena najnovija vozila i oprema za gašenje požara, spašavanje s visine i ruševina, prometnih nesreća… U bazenu će se na djelu moći vidjeti vatrogasci ronioci, a djeca će se moći upoznati s medvjedićem-maskotom zagrebačkih vatrogasaca – Hrabrim Hrvojem.

Tu je i prigodni program koji spremaju Zagrebačke mažoretkinje i Počasna vatrogasna postrojba, ali i čašćenje grahom i malim poklonima.

Dan otvorenih vrata JVP grada Zagreba održava se od 2003. godine u znak poštovanja spram tragično poginulih vatrogasaca u akciji na Kornatima.

Na taj dan postaju Centar obično posjeti više tisuća građana, najčešće cijele obitelji sa malodobnom djecom, koja oduševljeno isprobavaju vatrogasnu opremu, kacige, dišne sprave, skaču po zračnim jastucima. Također obožavaju vidjeti svijet iz ptičje perspektive iz zglobne platforme i autoljestve. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni