Koka je preživjela, nogometaš požalio zbog svog čina i ispričao se njenom vlasniku

Koka je preživjela, nogometaš požalio zbog svog čina i ispričao se njenom vlasniku

Iz udruge Prijatelji životinja jučer su najavili kako će protiv nogometaša Ivana Gazdeka podnijeti kaznenu prijavu zbog zlostavljanja životinja, konkretno kokoši koja je ubijena tijekom drugoligaške nogometne utakmice. No ispostavilo se da je koka preživjela incident.

Podsjetimo, na utakmici NK Jelengrada i Jasenovca u 2. ligi Sisačko-moslavačke županije Gazdek je nogom šutnuo kokoš koja je za vrijeme utakmice uletjela na teren te ju nakon toga izbacio izvan ograde, a pretpostavilo se je da ju je tim činom – ubio.

To je pomislio i sam Gazdek. On se, prema pisanju Željka Rukavine iz 24 sata, nakon tog izgreda ispričao Gazdek se ispričao vlasniku kokoši i donio mu drugu. Njen vlasnik, 65-godišnji Zlatko koji inače ima 35 kokoši za 24 sata je izjavio da je tijekom jučerašnjeg popodneva pronašao i kokoš koja je zalutala na nogometno igralište, a koja se u strahu skrivala kraj bačve s kukuruzom. Koka je sad vraćena u kokošinjac gdje je obradovala svoje pernato društvo, ali i vlasnike.

Gazdek je pak kazao da mu nije bila namjera ozlijediti životinju te da nikad prije prema njima nije pokazivao agresivnost.

»U obitelji imamo puno životinja, kokoši, dva psa, mačke, i nikad nisam prema njima pokazao nikakvu agresivnost«, kaže Gazdek iz Gornje Jelenske pokraj Popovače, inače nezaposleni konobar.

Tvrdi da su kokoši stalno ulazile u teren i on je nogom mahao da ih istjera s terena. No jedna se zaglavila u žici i u tom trenu ju je nogometaševa noga dohvatila i udarila.

Izjavio je kako je spreman volontirati u nekoj udruzi za zaštitu životinja.

»Znam da nije opravdanje, ali me svi gledaju očima kao da sam na cesti zgazio nekoliko ljudi, pa mi se teško nositi s mojim činom«, govori Ivan Gazdek.

Vlasnik koke je pak ustvrdio da su za situaciju krivi i oni koji održavaju nogometni teren te prilikom košnje trave oštećuju ogradu, pa kokoši, koje su često izvan ograđenog prostora ulaze u teren.

»Znam da to nije u redu jer i mi snosimo dio krivice«, zaključio je vlasnik. (ZG-m)