Koja će od njih biti proglašena najljepšom Hrvaticom u 2023.?

Koja će od njih biti proglašena najljepšom Hrvaticom u 2023.?

(Kandidatkinje u kupaćim kostimima hrvatskog proizvođača “Pletix”/ FOTO: Samo Mervar, PR Miss Universe Hrvatske)

Miss Universe Hrvatske, 27. po redu, održat će se 3. svibnja 2023. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu.

Za titulu najljepše natjecat će se 16 prekrasnih finalistica iz cijele Hrvatske. Među ovim lijepim djevojkama su magistrica matematike, BSc Hortikulture, te studentice predškolskog odgoja, kineziologije, sociologije i međunarodnog prava… One su odradile su zahtjevne pripreme za finalni izbor.

»Prijavilo se preko 400 djevojaka iz cijele Hrvatske. Selekcijom je odabrano Top16 koje su ušle u finale izbora Miss Universe Hrvatske 2023. Sve su redom obrazovane mlade djevojke, neke još studiraju i kao takve imaju utjecaj na mlađe generacije radeći na malim projektima s mogućnostima pozitivnih promjena«, ističe Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću Direkcije MUH.

Ističe kako izbor za Miss odavno nije izbor samo za najljepšu djevojku.

»Na svjetskom izboru te uspješne mlade žene znaju i po nekoliko svjetskih jezika, imaju po dva fakulteta i cijenjene su u svojim zemljama. Pravi su razlog zašto su baš one odabrane kao ambasadorice svojih zemalja jer na svojim platformama promiču i iniciraju promjene u društvu«, objašnjava Delač.

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Arijana Podgajski, predati krunu saznat ćemo 3. svibnja, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe koji će se sredinom prosinca održati u El Salvadoru. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada.

Podsjetimo, u izboru za Miss Universe Hrvatske našlo se čak pet kandidatkinja iz Zagreba. Među njima je i 19-godišnja Lucciana Ćebo, maturantica Prve ekonomske škole u Zagrebu, koja je sa svojih 190 cm najviša ovogodišnja kandidatkinja.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni