Kod jezera Savica Šanci sanirano ilegalno odlagalište otpada

Kod jezera Savica Šanci sanirano ilegalno odlagalište otpada

Grad će u idućih desetak dana objaviti lokacije svih divljih deponija u Zagrebu i plan njihove sanacije

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u petak je sa suradnicima obišao lokaciju ilegalnog odlaganja otpada uz jezera Savica Šanci, koja je u postupku sanacije.

»Danas je u Zagrebu jedno divlje odlagalište manje, a uskoro ćemo na ulazu postaviti rampu da bi zaštitili okoliš od mogućeg ponovnog zagađivanja«, rekao je gradonačelnik. Najavio je da će Grad u idućih 10 do 15 dana objaviti lokacije svih divljih deponija u Zagrebu i plan njihove sanacije.

»S ove lokacije u mjesec i pola dana odvezeno je 6,5 tisuća tona otpada, što je preko 8 tisuća kubičnih metara«, rekao je voditelj podružnice Čistoća Goran Bradić. Otpad je već razvrstan i zbrinut na odlagalištu Jakuševac i kod drugih ugovornih tvrtki.

Budući da je količina smeća bila tolika da podružnica Čistoća nije svojim sredstvima mogla sanirati odlagalište u zacrtanom roku, u pomoć su izašli djelatnici i oprema podružnice Zagrebačke ceste. »Angažirali smo 17 kamiona, buldožere i bagere kako bi ovaj plato u što kraćem periodu očistili«, rekao je voditelj Ante Todorić.

Predsjednik vijeća Gradske četvrti Peščenica-Žitnjak Dragan Vučić je napomenuo da je nagomilano smeće na divljem odlagalištu bilo djelo naših sugrađana te ih je zamolio budu ekološki osviješteni i da čuvaju vlastiti okoliš. (zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni