Koala spašena disanjam usta na usta

Ozljeđena koalica je ponijela ime Sean, po šefu vatrogasaca u Langwarrinu, zbrinuta je i veterinari kažu da će se najvjerojatnije oporaviti

Vatrogasci i rendžeri koji su spasili teško ozlijeđenu koalu disanjem na usta osvojili su u petak australske medije koji pohvalno izvještavaju o njihovom podvigu.

Nakon što ga je u Langwarrinu, u predgrađu Melbournea, udario automobil, simpatični mali sisavac sklonište je potražio na krošnji visokog stabla gdje je zaglavio.

Na poprište događaja došli su vatrogasci koji su uložili podosta truda ne bi li dohvatili koalu, no iscrpljena je životinja prije izgubila svijest i strovalila se s drveta. Srećom u nesreći, sletjela je na tkaninu koju su vatrogasci držali raširenu ispod drveta.

Rendžeri države Victorije potom su vratili koalu u život masiranjem srca i primjenom tehnike umjetnog disanja usta na usta. Akcija spašavanja provodila se usred noći. Koalica je ponijela ime Sean, po šefu vatrogasaca u Langwarrinu, zbrinuta je i veterinari kažu da će se najvjerojatnije oporaviti. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni