Knjige dostupne po cijenama kao na Interliberu

Knjige dostupne po cijenama kao na Interliberu

Od 10. do 15 studenoga preko 120 knjižara će nuditi knjige po sajamskim cijenama

Iako je ovogodišnji Interliber zbog epidemioloških razloga otkazan, Zajednica nakladnika i knjižara HGK pobrinula se da ljubitelji pisane riječi ipak ne ostanu zakinuti za užitak čitanja i kupovine knjiga po povoljnim cijenama. Naime, od 10. do 15. studenoga održat će se projekt „Knjiga svima i svuda“ koji će sajamske aktivnosti prenijeti na online platformu te u knjižare diljem cijele Hrvatske.

„U projektu će sudjelovati preko 120 knjižara iz cijele zemlje, knjige će se nuditi po akcijskim, sajamskim cijenama, a čitatelji će ih moći kupiti preko posebne web stranice na portalu Zajednice nakladnika i knjižara HGK. Uz to ćemo nuditi i poseban Premium program preko trećeg programa HRT-a i našeg Youtube kanala kroz koji će birani autori predstavljati svoje naslove“, pojasnio je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara HGK Slavko Kozina.

Spomenuti Premium program birat će trio istaknutih urednika i autora Ivica Prtenjača, Sanja Baković i Kruno Lokotar, a riječ je o 30-ak intervjua i drugih video formata putem kojih će odabrani pisci predstaviti svoje nove knjige.

„Projektom ‘Knjiga svima i svuda’ omogućavamo izdavačima i autorima da nastave raditi na ekonomski i epidemiološki odgovoran način. S druge strane, i čitatelji imaju priliku iz sigurnosti svog doma vidjeti i čuti iz prve ruke razmišljanja pisaca te kupiti knjige po promotivnim cijenama. Vjerujem da će to svima olakšati ovo razdoblje izolacija i karantena, kad nam je svima knjiga još bolji prijatelj nego inače“, istaknuo je Kozina, najavivši da će se uskoro i održati konferencija za novinare s detaljnim predstavljanjem projekta.

Organizator platforme „Knjiga svuda i svima“ je Zajednica nakladnika i knjižara HGK, a suorganizatori su Ministarstvo kulture i Grad Zagreb. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni