Knjiga za ljubitelje astronomije

Knjiga za ljubitelje astronomije

U izdanju Zvjezdarnice Zagreb i Hrvatskog astronomskog društva tiskana je knjiga Elementarna astronomija autora Dragana Roše.

Knjiga otisnuta na 624 stranica obrađuje fundamentalnu astronomiju na razini između srednjoškolske i visokoškolske. Problematika koja se obrađuje u knjizi može poslužiti profesorima izborne nastave astronomije, voditeljima izvannastavnih aktivnosti, mentorima na natjecanjima iz astronomije, ljubiteljima astronomije i kao priručnik visokoobrazovnim kadrovima različitih profila koji imaju potrebu za temeljnim astronomskim znanjima.

Cijena knjige je 270 kuna (+poštanski troškovi), a može se naručiti pute e-pošte na info@zvjezdarnica.hr, telefonom (01 4851 355) ili preuzeti osobnim dolaskom u Zvjezdarnicu.

  • Godina izdavanja: 2020.
  • Recenzenti: Damir Hržina, dipl. ing., prof. dr. dc. Željko Ivezić i prof. dr. sc. Drago Špoljarić
  • Ilustracije: prof. dr. sc. Vladis Vujnović i Damir Hržina, dipl. ing.
  • Težina: 1360 g

(zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t