Ključeve kina Europa ipak vraćaju Gradu Zagrebu

Ključeve kina Europa ipak vraćaju Gradu Zagrebu

Neizvjestan sudski proces onemogućuje kvalitetno vođenje kina, poručuju iz Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival

Iz Umjetničke organizacije Zagreb Film Festival danas su priopćili kako će unatoč privremenoj mjeri Trgovačkog suda ključeve kina Europa vratiti vlasniku- Gradu Zagrebu.

Podsjećaju kako su u petak, 31. svibnja s velikom radošću primili obavijest o privremenoj mjeri Trgovačkog suda u Zagrebu prema kojoj UO ZFF kao najmoprimac do daljnjega ostaje u prostoru kina Europa. To rješenje, navode, probudilo je nadu u drugačiju budućnost kina, a posebice u mogućnost kontinuiteta programskih aktivnosti.

No ističu kako je odluka Trgovačkog suda ipak samo privremena mjera, a ne trajno rješenje.

»Rad kina trenutačno ovisi o odlukama koje će se donijeti na budućim ročištima, a o završetku i konačnom ishodu sudskog procesa možemo tek nagađati. Takva pozicija stvara niz logističkih, organizacijskih i financijskih poteškoća, što nam onemogućuje da program izvodimo na dosadašnjoj razini kvalitete«, pojašnjavaju u UO ZFF-u. Dodaju da trenutačnoj situaciji u kojoj nije moguće predvidjeti hoće li iz kina morati izaći sutra, za tjedan dana ili za dva mjeseca, dosadašnje zaposlenike i suradnike drže u neizvjesnosti, a za distribuciju filmova i ostale programe ne mogu dogovarati.

»Zbog toga smo odlučili vratiti ključeve kina Gradu Zagrebu«, poručuju.

Navode kako je osnovni cilj njihovih nastojanja bio osigurati kontinuitet rada kina na zadovoljstvo svih građana Zagreba. Iako u tome nisu uspjeli, tvrde kako je njihovo zalaganje ipak dovelo i do nekih konkretnih rezultata jer je Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode donio 27. svibnja rješenje kojim obvezuje Grad Zagreb da izradi »detaljnu tehničku dokumentaciju za sanaciju zgrade najkasnije u roku od 120 dana«.

»Svjesni smo da se to može činiti kao malo postignuće, ali s obzirom na to da u gradskom proračunu i dalje ne postoji ni nacrt projekta ni budžet za njegovu realizaciju, pozdravljamo svaki korak prema transparentnom donošenju odluka i rješavanju problema na koje smo godinama upozoravali gradske vlasti i redovito ostajali bez ikakve reakcije i odgovora«, zaključuju te najavljuju da će s velikom pažnjom nastaviti pratiti razvoj situacije oko kina Europa. Građanima pak zahvaljuju na podršci tijekom protekla tri mjeseca. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni