Klizalište na Tomislavcu će ipak raditi

Klizalište na Tomislavcu će ipak raditi

(ali samo u Muzeju vlakića)

Unatoč pandemiji korone koja je uvelike ove godine promijenila naše životne navike, pa tako i organizacijske i sadržajne konture najljepšeg blagdanskog doba u godini te najljepšeg Adventskog sajama u Europi, u subotu, 28. studenoga započinje velika Božićna bajka u Muzeju vlakića Backo Mini Express u Gundulićevoj 4.

Muzej vlakića, koji sadržava ujedno i petu najveću maketu željeznice Europe, rado je posjećen sadržaj Adventa u Zagrebu, u kojemu sudjeluje već šestu godinu, uz pridržavanje i poštivanje svih epidemioloških mjera.

Za posjetitelje Muzej će biti otvore tijekom adventa svakog dana od 12 do 21 sat, osim za Božić i Novu godinu.

A za ovogodišnji nešto skromniji adventski sajam u Zagrebu ekipa iz Muzeja vlakića pripremila je puno zanimljivih blagdanskih sadržaja, za male i velike posjetitelje.

Muzejem će voziti više nego ikada do sada kompozicija vlakova, njih čak 150 na više od 1500 tračnica u 350 četvornih metara muzejskog izlagačkog prostora. Postavljena je maketa glavnog hrvatskog grada u umanjenom prikazu i to za vrijeme Adventa, odnosno najljepšeg božićnog sajma u Europi. Njihovo klizalište na Tomislavcu će biti otvoreno, za razliku od onog pravoga. Kao i prošle godine i ove sezone na klizalištu će biti brojne klizače, ali i promatrači. »Bit će i snijega i snježnog ugođaja, a održat će se i FIS utrku kojoj će sudjelovati i naša Janica Kostelić«, najavio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik projekta pete najveće makete Europe.

Ovog Adventa maketom se kreću, uz vlakove, obilje mini automobila, autobusa, kamiona, ali i pješaka koje pokreće indukcijska struja, što imaju samo još dvije makete u Europi. Cijeli sadržaj makete ukomponiran je vizualno i zvukovno u blagdansku dekoraciju, ozračje i sadržaje kako i dolikuje Adventu.

Božićna bajka u Muzeju vlakića posebne sadržaje nudi i za malene posjetitelje, koji će moći samostalno voziti vlakove i njima upravljati na dvije posebno postavljene sadržajne cjeline. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni