Klisović u obilasku Peščenice najavio sanaciju ilegalnih odlagališta otpada

Klisović u obilasku Peščenice najavio sanaciju ilegalnih odlagališta otpada

Osvrnuo se i na Osnovnu školu Dragutina Kušlana koja je dosta stradala u potresu, a iako postoji zemljište za gradnju nove škole do toga nije došlo. Stoga je obećao da će kao gradonačelnik realizirati taj projekt

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović u četvrtak je posjetio gradsku četvrt Peščenica-Žitnjak i upoznao se s ključnim problemima. Na konferenciji za novinare na tržnici Volovčica najavio je sanaciju brojnih ilegalnih odlagališta otpada u ovoj četvrti.

„Građevinski i komunalni otpad odlaže se na mjestima gdje se ne bi smio odlagati. To ću kao gradonačelnik brzo i učinkovito riješiti te ću sankcionirati one koji to rade”, izjavio je Klisović.

Kao drugi važni prioritet najavio je rješavanje pitanja Sveučilišnog kampusa na Borongaju.

„To je jedan ogroman objekt koji nažalost nije doveden u svrhu i funkciju kako je bilo zamišljeno. Neki fakulteti su tamo, ali to je daleko od onoga što želimo”, rekao je Klisović. Smatra kako se na 90 hektara površine može napraviti centar sveučilišne i znanstvene izvrsnosti koji Zagreb i Hrvatska trebaju.

Osvrnuo se i na Osnovnu školu Dragutina Kušlana koja je dosta stradala u potresu, a iako postoji zemljište za gradnju nove škole do toga nije došlo. Stoga je obećao da će kao gradonačelnik realizirati taj projekt.

Klisović je spomenuo i naselje Borovje, gdje žive brojne mlade obitelji s malom djecom. „Naselje Borovlje nema temeljnu infrastrukturu, a to je vrtić. Roditelji moraju voziti djecu u vrtić u susjedna naselja, što nije praktično i to moramo riješiti”, rekao je Klisović. Zbog lošeg stanja tržnice Volovčica najavio je njenu obnovu uz gradnju nadstrešnice kao zaštite u lošim vremenskim uvjetima.

Rješenje za prometne gužve

„Veliki problem je promet. To ćemo riješiti denivelacijom pruge kako bi omogućili prijelaz prema Branimirovoj i uveli novi integralni sustav upravljanja regulacijom prometa koji će u realnom vremenu detektirati zagušenost ulica i prebaciti promet na manje zagušene kako bi se osigurala njegova protočnost”, istaknuo je Klisović.

Novinarima je i najavio da će vrlo brzo predstaviti i svog drugog zamjenika te je izrazio zadovoljstvo što se njegovom timu kao prvi zamjenik budućeg gradonačelnika Zagreba pridružio Renato Petek.

„Vjerujem da smo njegovim pridruživanjem ojačali aktivistički element u timu. On je izuzetno profilirana osoba na području borbe protiv korupcije”, rekao je Klisović te je dodao da je Petek u Zagrebu prepoznat i kao osoba koja se zalaže za ranjive skupine.

Na upit novinarke ZG-magazina je li moguće da će se lokalni izbori odgoditi zbog pogoršane epidemiološke situacije Klisović je istaknuo kako su u vrijeme koronavirusa održani i parlamentarni izbori u srpnju te je izrazio uvjerenje da neće doći do promjene datuma lokalnih izbora.

„Ne bi želio da ponovno epidemiološka situacija bude element u kalkulaciji vladajuće većine, prvenstveno HDZ-a, u određivanju datuma izbora. Ukoliko smo uveli praksu da se bez obzira na epidemiološku situaciju održe izbori, onda ćemo morati održati i ove izbore”, rekao je Klisović.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni