Klisović traži hitno sastavljanje plana isplate troškova školama

Klisović traži hitno sastavljanje plana isplate troškova školama

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović danas je na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici najavio najvažnije točke dnevnog reda sutrašnje skupštinske sjednice.

Među 48 točaka dnevnog reda njih četiri se odnose na Zagrebački holding. Naime, tri točke je predložila oporba, a Uprava Holdinga jednu točku koja se odnosi na izvješće rada tvrtke u prvih šest mjeseci ove godine.

Na dnevnom redu sjednice pod točkom dva je novo zaduženje Grada Zagreba od 326,6 milijuna kuna. Riječ je o novcu za obnovu potresom oštećenih objekata javne namjene i izgradnju novih te za nove kapitalne infrastrukture, uključujući i nerazvrstane ceste.

„To je kredit s 1,9 posto kamate i ovo zaduženje je bilo planirano”, rekao je Klisović. Najavio je i dvije točke koje se odnose na zelene politike. To su sunčani krovovi i inicijativa kojom se gradonačelnici europskih gradova zalažu za promicanje i konkretizaciju Europskog zelenog plana.

Klisović je najavio da će se Zagreb pridružiti Deklaraciji Saveza gradonačelnika za Europski zeleni plan.

„Trenutno u Zagrebu radimo reviziju energetske i klimatske politike. Napravit ćemo novi energetski klimatski plan koji ćemo uskladiti s Europskim zelenim planom”, pojasnio je Klisović.

Osvrnuo se na prijedlog kluba HDZ i HSLS-a da se točke o Holdingu zbog važnosti teme stave na početak sjednice. Kaže kako ne vidi nikakav problem u tome da te točke budu u sredini dnevnog reda sjednice jer će svi zastupnici imati mogućnost sudjelovati u raspravi o njima.

“Želim mir u školama”

Komentirao je i nemogućnost podmirenja troškova škola zbog kašnjenja isplate novca koji im duguje Grad Zagreb.

„Smatram da je to loša praksa koja očigledno traje dosta dugo. Računi koji nisu plaćeni sežu još od proljeća, ožujka, travnja”, rekao je Klisović. Najavio je da će zatražiti da se pitanje svih troškova škola stavi na listu prioriteta plaćanja i da to postane jedna od najprioritetnijih obveza koje Grad prema školama mora ispoštovati.

„Želim potpuni mir u učionicama. Mir kod profesora i ravnatelja, da obavljaju svoj posao i mir kod roditelja koji šalju svoju djecu u škole. Tražit ću od gradonačelnika da se žurno napravi plan podmirivanja svih računa vezanih za škole”, najavio je Klisović. Dodao je da to podmirivanje treba biti što prije jer ne želi nikakvu nervozu unutar škola zbog neplaćenih računa, niti ovrhe ili bilo što drugo što se može u dogoditi upravnom postupku.

„Škole moraju funkcionirati normalno kako bi djeci dali obrazovanje za 21. stoljeće. Tu nema kompromisa”, zaključio je Klisović.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni