Klisović: Prvu stvar koju ću napraviti kao gradonačelnik je cjeloviti plan obnove Zagreba

Klisović: Prvu stvar koju ću napraviti kao gradonačelnik je cjeloviti plan obnove Zagreba

Najavio je, među ostalim, sanaciju infrastrukturnih objekata, mostova koji su u kritičnom stanju te sportskih objekata, kao i obnovu stadiona Dinamo

SDP je danas na konferenciji za novinare ispred kule Lotrščak predstavio Joška Klisovića kao svog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin je istaknuo kako je Klisović čovjek s iskustvom i znanjem potrebnim za upravljanje gradom.

„Ne smijemo se koncentrirati samo na datum izbora i što će biti do njega. U našem fokusu je što će biti nakon 16. svibnja”, rekao je Grbin. Ustvrdio je da je Klisović čovjek koji Zagrebu može zajamčiti napredak, prosperitet i budućnost oslobođenu okova korupcije.

Klisović je istaknuo da se odlučio kandidirati za gradonačelnika jer ima viziju grada te očekuje podršku ljudi koji dijele tu njegovu viziju.

„Građanima nudim partnerstvo, otvorenu i transparentnu vlast. Nudim im da sudjeluju u odlučivanju kroz razne modele, kao što su referendum o važnim gradskim pitanjima, crowfunding financiranje projekata, gdje građani učestvuju s donacijama, malim kreditima u financiranju važnih projekata”, rekao je Klisović.

Naglasio je da će njegov prioritet kao gradonačelnika biti obnova i razvoj grada, razvoj ljudskih potencijala, reorganizacija te reforma i rekonstrukcija Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga radi kvalitetnijih, bržih, dostupnijih i učinkovitijih usluga građanima.

Povećanje broja mjesta u domovima za starije

„Prvu stvar koju ću napraviti s timom arhitekata i urbanista kad budem gradonačelnik jest cjeloviti plan obnove Zagreba. I to ne samo onog dijela koji je pogođen potresom, nego i šire. Cijeli grad vapi za rekonstrukcijom”, ustvrdio je Klisović. Dodao je da će se u obnovi zadržati ambijent grada, a objekti koji su kulturno dobro obnovit će se na način facijalne rekonstrukcije.

Obećao je da će kad postane gradonačelnik u zagrebačke škole poslati statičare kako bi se roditelji uvjerili da su one sigurne za djecu te će izjednačiti prava građana koji trenutno stanuju u kontejnerima s pravima građana na Banovini. Drugim riječima, oni također neće morati plaćati struju ni grijanje.

Najavio je i sanaciju infrastrukturnih objekata, mostova koji su u kritičnom stanju te sportskih objekata, kao i obnovu stadiona Dinamo.

Klisović je obećao je i da će uskladiti radno vrijeme dječjih vrtića, subvencionirati velike tvrtke s puno zaposlenika da otvore vrtiće u svojim prostorima što će rasteretiti gradske dječje vrtiće… Planira i povećanje naknada za starije osobe te osigurati dovoljan broj mjesta u staračkim domovima.

„Idemo u utrku zajedno s građanima. Cilj je pobjeda, da promijenimo ovo stanje i izborimo se za bolji Zagreb. Za mjesto, gdje se bolje, ljepše i kvalitetnije živi”, poručio je SDP-ov kandidat.

Upitan što će biti s Bandićevim zaposlenicima u Gradskoj upravi i Holdingu rekao je da će napraviti reviziju, ali da se nitko tko je profesionalan i radi svoj posao u interesu građana ne mora brinuti, odnosno da neće biti političkih čistki.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni