Klisović najavio gradnju novog Dinamovog stadiona

Klisović najavio gradnju novog Dinamovog stadiona

(Foto: Davor Rostuhar / “Hrvatska iz zraka”)

Kao prioritet za Maksimir naveo je i gradnju novog doma zdravlja

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović danas je obišao gradsku četvrt Maksimir gdje je najavio da će njegov prioritet nakon lokalnih izbora u toj četvrti biti izgradnja novog ili obnova postojećeg Doma zdravlja-istok u Švarcovoj ulici.

Naglasio je da će novi dom zdravlja građanima u ovom dijelu grada omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Rekao je da se HDZ i BM 365 – Stranka rada i solidarnosti nisu bile u stanju napraviti taj dom zdravlja te da će štetni ping-pong između ove dvije stranke završiti na sljedećim izborima.

Upozorio je i na drugi problem u četvrti Maksimir – zapušteni Sportsko-rekreativni centar Svetice, čija se namjena mijenjala. Podsjetio je da je i taj projekt bio žrtva neuspjelih razgovora i dogovora HDZ-a i stranke Milana Bandića.

„Tom centru ću vratiti njegovu prvotnu namjenu. To će biti prostor gdje će se građani natjecateljski ili rekreativno baviti sportom”, najavio je SDP-ovac. Spomenuo je i Dinamov stadion koji se naslanja na SRC Svetice istaknuvši da GNK Dinamo zaslužuje novi stadion. Obećao je da će Grad Zagreb dati zemljište, a Dinamo financirati izgradnju novog stadiona.

„Potrošeno je 800 milijuna kuna, a građani danas nemaju stadion kakav zaslužuju”, prokomentirao je Klisović te naveo kako je primjerice u Mađarskoj utrošeno tri puta manje novca za moderan stadion.

Osvrnuo se i na održavanje smotre Zimske službe naglasivši da se ona ne mora postrojavati pred v. d. gradonačelnicom Jelenom Pavičić Vukičević već biti na cestama koje treba čistiti.

Ivana Vranješ

Komentiraj

*