Klisović najavio gradnju novog Dinamovog stadiona

Klisović najavio gradnju novog Dinamovog stadiona

(Foto: Davor Rostuhar / “Hrvatska iz zraka”)

Kao prioritet za Maksimir naveo je i gradnju novog doma zdravlja

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović danas je obišao gradsku četvrt Maksimir gdje je najavio da će njegov prioritet nakon lokalnih izbora u toj četvrti biti izgradnja novog ili obnova postojećeg Doma zdravlja-istok u Švarcovoj ulici.

Naglasio je da će novi dom zdravlja građanima u ovom dijelu grada omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Rekao je da se HDZ i BM 365 – Stranka rada i solidarnosti nisu bile u stanju napraviti taj dom zdravlja te da će štetni ping-pong između ove dvije stranke završiti na sljedećim izborima.

Upozorio je i na drugi problem u četvrti Maksimir – zapušteni Sportsko-rekreativni centar Svetice, čija se namjena mijenjala. Podsjetio je da je i taj projekt bio žrtva neuspjelih razgovora i dogovora HDZ-a i stranke Milana Bandića.

„Tom centru ću vratiti njegovu prvotnu namjenu. To će biti prostor gdje će se građani natjecateljski ili rekreativno baviti sportom”, najavio je SDP-ovac. Spomenuo je i Dinamov stadion koji se naslanja na SRC Svetice istaknuvši da GNK Dinamo zaslužuje novi stadion. Obećao je da će Grad Zagreb dati zemljište, a Dinamo financirati izgradnju novog stadiona.

„Potrošeno je 800 milijuna kuna, a građani danas nemaju stadion kakav zaslužuju”, prokomentirao je Klisović te naveo kako je primjerice u Mađarskoj utrošeno tri puta manje novca za moderan stadion.

Osvrnuo se i na održavanje smotre Zimske službe naglasivši da se ona ne mora postrojavati pred v. d. gradonačelnicom Jelenom Pavičić Vukičević već biti na cestama koje treba čistiti.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni