Klisović će biti novi predsjednik Gradske skupštine

Klisović će biti novi predsjednik Gradske skupštine

Možemo! i SDP sklopili koaliciju

(Foto: Boris Jagačić)

SDP i Možemo su danas potpisali koalicijski sporazum o suradnji u Gradu Zagrebu. U nacrtu sporazuma je 28 točaka o programskoj suradnji kojom će se osigurati većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, piše Jutarnji list.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević je istaknuo kako su među programskim ciljevima koje žele postići o ovom četverogodišnjem mandatu ciljevi koji se odnose na obnovu nakon potresa, reforma gradske uprave, kulture, obrazovanja, socijalne, stambene politike, vodoopskrbe…

Sporazum sadrži i dogovor oko političkih funkcija unutar Skupštine. Predsjednik Gradske skupštine će biti iz SDP-a, a mjesta dva potpredsjednika pripast će klubu Možemo i partnerima.

U 14 skupštinskih odbora bit će zastupnici iz Možemo i partnera, a 4 mjesta će pripasti SDP-ovcima, rekao Tomašević koji očekuje jako dobru suradnju s SDP-om.

Novinarima se obratio i predsjednik SDP-a Peđa Grbin koji je rekao da je postignut dogovor oko uvođenje gradske riznice i podizanja internetske platforme na kojoj se građani mogu obratiti ako vide probleme s korupcijom.

»Predsjedništvo SDP-a je raspravljalo i naš prijedlog je da novi predsjednik Gradske skupštine bude Joško Klisović«, kazao je Grbin. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni