Klisović: Antifašistička borba je zlatnim slovima upisana u hrvatsku povijest

Klisović: Antifašistička borba je zlatnim slovima upisana u hrvatsku povijest

“Svaki peti stanovnik Zagreba bio je bio uključen u NOB. Osim toga, Zagreb je jedini grad koji je imao svoj korpus”, istaknuo je Franjo Habulin

Uoči obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom i Dana oslobođenja grada Zagreba izaslanstvo SDP-a predvođeno svojim kandidatom za gradonačelnika Joškom Klisovićem u petak, 7. svibnja je polaganjem cvijeća na Spomen području Dotrščina odalo počast žrtvama ustaškog režima tijekom Drugog svjetskog rata.

Klisović je novinarima izjavio da je Spomen područje Dotrščina mjesto najvećeg masovnog zločina u Zagrebu, gdje je ubijeno više od sedam tisuća antifašista. Naglasio je da zahvaljujući i žrtvi antifašista danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.

“Nikad nećemo zaboraviti što su učinili i suprotstavit ćemo se svakom obliku revizije povijesnih činjenica u Zagrebu i Hrvatskoj, odnosno kompletne antifašističke borbe koja je zlatnim slovima upisana u povijest Hrvatske”, rekao je Klisović.

Predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Franjo Habulin je istaknuo da je Zagreb dao ogroman doprinos antifašističkoj borbi.

“U to vrijeme je grad Zagreb imao 250 tisuća stanovnika i svaki peti stanovnik je bio uključen u Narodnooslobodilačku borbu, bilo s oružjem na ratištu ili kao simpatizer Narodnooslobodilačke vojske. Osim toga, Zagreb je jedini grad koji je imao svoj korpus, poznati X. zagrebački korpus”, istaknuo je Habulin.

Naglasio je da se osim komemoracijom na Dotrščini 86. obljetnica pobjede nad fašizmom obilježava i u subotu polaganjem cvijeća na Grobnici narodnih heroja na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni