Klinika za psihijatriju Vrapče dobila novi CT uređaj

Klinika za psihijatriju Vrapče dobila novi CT uređaj

„Gotovo 1 posto psihijatrijskih bolesnika pokazuje određene psihičke poremećaje zbog procesa na mozgu. Svakom pacijentu koji ima takve simptome napravi se CT mozga da bi se potvrdila ili otklonila mogućnost tumora ili procesa na mozgu“, rekao je ravnatelj Jukić

U Klinici za psihijatriju Vrapče u ponedjeljak su otvorene nove prostorije i pušten je u rad novi CT uređaj vrijedan oko 2,5 milijuna kuna.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić je istaknuo da CT donosi veliku dobrobit za bolnicu i pacijente.

„To je jedan pomak u pozitivnom smislu. To smo prepoznali i Vlada je osigurala novac. Vrapče je jedina psihijatrijska bolnica koja ima ovakav uređaj“, rekao je ministar Kujundžić. Naglasio je kako je Ministarstvo uspjelo povući maksimalan iznos iz EU fondova, prošle su godine povukli 1,6 milijardi eura, što ide i u obnavljanje opreme.

Ravnatelj bolnice Vlado Jukić je zadovoljan rezultatima koje je najstarija hrvatska psihijatrijska bolnica postigla proteklih godina.

„Nikad u psihijatriji nećemo dostići standarde kao u kardiokirurgiji i drugim elitnim medicinskim disciplinama. No ono što smo napravili zadnjih dvadesetak godina je znatan napredak. Bolnica Vrapče više nije zaboravljena bolnica na kraju grada. Izgrađena je krajem 19 stoljeća i bila je prva u nekim dijagnostičkim terapijskim postupcima pa su drugi to preuzeli“, istaknuo je prof. dr. Jukić.

Novi CT uređaja on je važna karika u dijagnostici bolesnika. „Gotovo 1 posto psihijatrijskih bolesnika pokazuje određene psihičke poremećaje zbog procesa na mozgu. Svakom pacijentu koji ima takve simptome napravi se CT mozga da bi se potvrdila ili otklonila mogućnost tumora ili procesa na mozgu“, rekao je Jukić.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je rekao da konačno Ministarstvo i Grad rade zajedno sinergijski kako bi dizali standard u zdravlju, što Zagrepčani i hrvatski ljudi zaslužuju.

„Neki dan smo to demonstrirali KB Sveti duh, danas u Vrapču, a za nekoliko dana u bolnici Jordanovac“, istaknuo je Bandić

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni