Klinci s Ribnjaka nastupaju u prištinskom Narodnom kazalištu

Klinci s Ribnjaka nastupaju u prištinskom Narodnom kazalištu

Spomenimo da je Dječji zbor »Klinci s Ribnjaka« najpoznatiji je, najcjenjeniji i najnagrađivaniji dječji zbor u Hrvatskoj koji djeluje već 30 godina

U sklopu turneje »Djeca Hrvatske djeci Europe« Klinci s Ribnjaka, 21. svibnja održati će koncert u prištinskom Narodnom kazalištu. Podsjetimo da su u sklopu ove turneje Klinci pjevali u Ljubljani, Rimu, Beču i Budimpešti, a planiraju se i daljnja gostovanja po europskim metropolama, te da su sva gostovanja realizirana pod pokroviteljstvom i uz svesrdnu pomoć gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Kao i u dosadašnjim gostovanjima u sklopu ovog vrijednog projekta Klinaca s Ribnjaka, i u ovom su osim Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i šport pomogli i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo kulture.

Kako se dobitna kombinacija nikada ne mijenja, tako će i u Prištini s Klincima nastupiti Jacques Houdek i Ksenija Erker, naravno uz orkestar Alana Bjelinskog i dugogodišnju prijateljicu Klinaca Karmelu Vukov Colić.

Spomenimo da je Dječji zbor Klinci s Ribnjaka najpoznatiji je, najcjenjeniji i najnagrađivaniji dječji zbor u Hrvatskoj. Djeluje već 30 godina, od 1985. godine. Od samih početaka rada ovog zbora ideja vodilja bila je da članovi zbora i njihovi slušatelji (ne nužno samo djeca već i odrasli) nauče što je dobra glazba. Predani rad njihove voditeljice prof. Nensi Atanasov Premelč i cijele plejade Klinaca iz cijelog Zagreba i okolice podigla je razinu dječje pjesme na zavidan nivo.

Do danas Klinci s Ribnjaka objavili su 35 diskografska izdanja, u osamnaest godina održavanja diskografske nagrade Porin bili su nominirani osamnaest puta i od toga su dobili 12 Porina u kategoriji za najbolji dječji album (to je ujedno i najveći broj Porina što ih je osvojio jedan izvođač u istoj kategoriji). Uz to, sudjelovali na svim većim festivalima diljem Hrvatske i u inozemstvu gdje su redovito osvajali nagrade.

Svoju kvalitetu zbor je pokazao još jednom na novom albumu nazvanom Taxi za odrastanje. Voditeljica zbora Nensi Atanasov Premelč i njezin prvi suradnik Dubravko Fiolić uz neizostavnu podršku njezinog supruga ali i izvršnog producenta Ivana Premelča, ponovo su okupili vrhunsku ekipu najboljih hrvatskih glazbenika (Ante Gelo, Elvis Stanić, Borna Šercar, Olja Dešić, Henry Radanović, Predrag Martinjak, Davor Herceg, Jurica Leikauff…) i još jednom dokazali da nemaju konkurenciju. Svakako treba istaknuti činjenicu da su gotovo svi glazbenici (njih preko 20) svoj dio posla odradili bez naknade odnosno iz ljubavi prema dječjim pjesmama koji im je zasigurno bio i svojevrsni izazov.

Ukratko o Klincima s Ribnjaka sve je u jednoj rečenici još 1998. dobro sažeo Bojan Mušćet: »Oni su dječji zbor koji poput Pavarottija puni stadione…« (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni