Klima: 30 pitanja za razumijevanje Konferencije u Parizu

Klima: 30 pitanja za razumijevanje Konferencije u Parizu

(Foto: Boris Bašić/Storm Chasers Dubrovnik/Facebook)

U nakladi izdavačke kuće TIM press izdana je knjiga Klima. 30 pitanja za razumijevanje Konferencije u Parizu u kojoj su autori Pascal Canfin i Peter Staime prikupili sve važnije rezultate znanstvenih istraživanja o klimatskim promjenama, potrudili su se objasniti koliko nam tehnologija može pomoći i koliko je nužno promijeniti način života i djelovati na okoliš. Sve to napravili su ususret Konferenciji o klimi koja će se koncem ove godine održati u Parizu.

Oni su postavili 30 ključnih pitanja i na njih argumentirano odgovorili. Neka od njih su: Suočeni s klimatskim promjenama, može li tehnologija spasiti klimu? Je li Francuska uistinu uzor u borbi s klimatskim promjenama? Što može učiniti Barack Obama? Zašto se stvari pokreću u Kini? Tko ne želi uspjeh klimatskih pregovora?

Knjiga nudi rješenja za razumijevanje prednosti i nedostataka velikih međunarodnih konferencija poput predstojeće u Parizu. Autori Pascal Canfin i Peter Staime prate pregovore i sudjeluju u njima, dešifriraju geopolitičke probleme, ekonomsko i financijsko okruženje ovog summita ključnog za našu budućnost. “Bitka za Pariz” još nije ni dobivena ni izgubljena, ali se trenutno vodi u službenim krugovima ekonomskog i financijskog svijeta, kao i putem neophodne mobilizacije građanstva.

Predgovor hrvatskom izdanju napisala je dr. sc. Mirela Holy, a pogovor Zoran Skala.

Knjiga ima 200 stranica formata 130 x 210 mm (meki uvez). Cijena s PDV-om je 105,00 kuna. Knjiga se može naručiti putem elektroničke pošte na prodaja@timpress.hr, telefonski na broj 01/ 611 97 13 ili na faks broj 01/611 97 14 ili putem mrežne stranice www.timpress.hr. Troškove poštarine plaća TIM press. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni