Klaunovi doktori u sedam godina donijeli osmijeh na 74 000 lica

Klaunovi doktori u sedam godina donijeli osmijeh na 74 000 lica

Udruga Crveni nosovi – klaunovi doktori već sedam godina ostvaruje svoju misiju donošenja radosti djeci u bolnicama, starijim i nemoćnim osobama u domovima, a odnedavno i djeci s teškoćama u razvoju, u rehabilitacijskim centrima. Klaunovske cipeletine mjesečno odrade 40 vizita, a dosad su donijeli osmijeh na više od 74 000 lica.

No ti čudesni trenuci susreta klauna i djeteta ne bi bili mogući mogući bez donatora, privatnih osoba i tvrtki koje vjeruju u snagu i potrebu humora u bolničkoj sobi. Jedno od njih je i Ina d.d., koja je Crvenim nosovima omogućila korištenje prostora u svojoj Kući udruga Ina spajalica u Medulićevoj 34., u prostoru u kojem djeluje još nekoliko udruga.

Mjesto je to dogovora i organizacije svih klaunovskih vizita i redovnih programa te mjesto susreta klaunova doktora iz cijele Hrvatske i operativnog tima koji vrijedno i predano nastupa »iza scene«.

Ured je i utočište klaunovima nakon emotivnih vizita, mjesto na kojemu se oni educiraju za rad s najranjivijim skupinama u društvu te imaju redovite supervizije s terapeutom kako bi se psihički osnažili za nove vizite, ali i mjesto susreta s obiteljima djece kojoj su uljepšali teške bolničke dane.

Umjetnički direktor Zoran Vukić, odnosno klaun Ludek reći će: »Mjesto je to koje čuva uspomene na sve dosadašnje trenutke čarolije koje smo donijeli u bolnicu i sluša naše želje o svim budućim projektima kojima je radost misao vodilja.«

Budući da je projekt INAspajaLICA upravo ovih dana proslavio svoj drugi rođendan, novinarska ekipa ZG-magazina pridružuje se čestitkama u ime tisuće dječice kojima klaunovi doktori donose osmijeh na lica. (pr)