Klasika se vraća na Tomislavac

Klasika se vraća na Tomislavac

Zagreb Classic 2023. – vrhunska klasika pod vedrim nebom

(Foto: M. Gašparović / TZGZ)

Na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu će se od 21. lipnja do 1. srpnja održati manifestacija Zagreb Classic 2023., najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije. U navedenom periodu, kroz ukupno 8 besplatnih koncerata, publika moći uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, s početkom u 21 sat.

Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Italije, a cjelokupni program dostupan je na: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic.

Program Zagreb Classica 2023. i ove godine se realizira u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba te partnera.

„Uspješna suradnja na brojnim projektima s Turističkom zajednicom doprinosi promociji našega grada te prepoznatljivosti posebice u području kulture. Tako i Zagreb Classic, na početku ljeta, otvara niz kulturnih događanja za Zagrepčane te posjetitelje grada. Uz programe Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, orkestar Zagrebačke filharmonije, ansambl Zagrebačkih solista i ostale domaće i strane ansamble, Zagreb Classic će i ove godine pružiti, bez sumnje, vrhunski doživljaj građanima grada Zagreba na otvorenoj pozornici u srcu grada“, izjavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Festival započinje na prvi dan ljeta, 21. lipnja

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld pozvala je sve da posjete Zagreb, koji je, iako bogat i ispunjen događanjima tijekom cijele godine, po mnogima možda najljepši upravo u ovim ljetnim mjesecima.

„Već prepoznati i iščekivani festival Zagreb Classic započinje u srijedu, 21. lipnja, na prvi dan ljeta i to s koncertom „San ljetne noći“ u organizaciji Hrvatske radiotelevizije. Ovogodišnje izdanje Festivala traje do 1. srpnja te će se održati ukupno 8 odabranih koncerata, a zanimljive će biti i probe koje se, također, mogu doći pogledati i poslušati, što svakako preporučujem“.

Televizijski prijenos

Dodala je kako su svi programi, kao i dosadašnjih godina, otvoreni i besplatni za posjetitelje, a pojedini koncerti će se prenositi i na Hrvatskoj radioteleviziji.

„Veseli me da ćemo i ove godine svi imati priliku uživati u vrhunskoj klasičnoj glazbi pod vedrim nebom, u divnom ambijentu i ugođaju Trga kralja Tomislava, a ovogodišnji Zagreb Classic završavamo svečanim koncertom u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova u povodu obilježavanja 10. godišnjice članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji“, poručila je direktorica TZGZ-a.

Ističemo, na ovogodišnjem Zagreb Classic festivalu, nastupit će, između ostalog, Cameristi della Scala, Cine y Tango, Zagrebačka filharmonija. Nastupit će i Zagrebački solisti koji obilježavaju 70. godišnjicu osnutka, Jazz orkestar HRT-a, solisti Opere HNK u Zagrebu i drugi. Festival se održava od 2016. godine, a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem. U slučaju nepovoljnih vremenski uvjeta, programi se otkazuju.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni