Klape u Lisinskom: “Pismo moja, hrli tamo”

U Koncertnoj dvorani “Vatroslava  Lisinskoga”, u subotu, 17. studenoga  s početkom  u 19,30 sati, održava se 46. festivala dalmatinskih klapa, Omiš 2012. Zagrebu na dar. Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.  Cijena ulaznice kreće se od 70 do 100 kuna.

Festival dalmatinskih klapa Omiš, po dvadeset i osmi put, gostuje u Zagrebu s koncertom na kojem će nastupiti ponajbolje klape sa ovogodišnjeg 46. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2012. Koncert od 1995. zajednički organiziraju Gradska skupština grada Zagreba – Grad Zagreb i Festival dalmatinskih klapa Omiš odnosno Grad Omiš. Festival dalmatinskih klapa Omiš gostoprimstvo uzvraća u srpnju kada Grad Zagreb gostuje u Omišu s Tradicionalnim koncertom Grad Zagreb Gradu Omišu. Tradicionalni Svečani koncert Festivala dalmatinskih klapa Omiš u Zagrebu izuzetno je vrijedan i jedinstven klapski događaj, na kojem su uistinu na pravi način prezentira izvorna dalmatinska klapska pjesma.

U zanimljivom programu Svečanog koncerta, zagrebačkoj će se publici i ove godine predstaviti devet ponajboljih klapa sa ovogodišnjeg 46. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2012., i to:

Muške klape: KAŠE – Dubrovnik,

BUNARI – Vodice, BRACIERA – Bol, SEBENICO – Šibenik,

ŠUFIT – Split

Ženske klape: ČUVITE – Šolta, ARMORIN – Zagreb

Mješovita klapa:  SIGNUM – Čapljina

Nastupit će još: BUNARI – Vodice, PINGUENTUM – Buzet i SEBENICO – Šibenik.  (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni