“Kinoteka se vraća Zagrepčanima 22. travnja”

“Kinoteka se vraća Zagrepčanima 22. travnja”

Nakon zahtjevne obnove kupole crkve sv. Blaža pristupit će se daljnjemu uređenju crkve koja u cijelosti nikada nije dovršena

Gradonačelnik Milan Bandić u srijedu je sa suradnicima obišao prostor bivše Kinoteke gdje su u tijeku radovi na uređenju prostora. »Inicijativa župnika Zlatka Korena je rezultirala da smo mi danas ovdje i da zajednički rješavamo stvari«, poručio je gradonačelnik najavljujući da će se 22. travnja, nakon 12 godina, Zagrepčanima vratiti Kinoteka.

»Na dan otvorenja, 22. travnja, imat ćemo cjelodnevni filmski program za različite uzraste, a nakon toga redoviti program za sve filmofile«, rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Grad Zagreb je, naime potpisao ugovor sa Župom sv. Blaža o zakupu prostora Kinoteke. Trenutačno su u tijeku radovi na privremenome uređenju i dovođenju objekta u funkcionalno tehničko stanje, a paralelno se radi na izradi projektne dokumentacije za temeljitu rekonstrukciju Kinoteke što se planira u ovoj godini.

Nakon Kinoteke, gradonačelnik Bandić je obišao crkvu sv. Blaža na kojoj su u tijeku radovi na obnovi kupole.

»Ovo smo zajedno sa župnikom Korenom sanjali zadnje četiri godine. Nakon obnove, ova crkva ostaje na ponos svim našim građanima«, rekao je gradonačelnik Bandić.

Zlatko Koren, župnik Župe sv. Blaža je govorio o važnosti ove prve armiranobetonske kupole na našim prostorima. »Zahvaljujući financijskomu daru Grada Zagreba, nakon zahtjevne obnove kupole će se pristupiti daljnjemu uređenju crkve koja u cijelosti nikada nije dovršena«, istaknuo je župnik Koren te je dodao da se, bude li sve po planu, završetak radova očekuje koncem lipnja. (zg-mag)