Kino na otvorenom u Mariji Bistrici: Projekcija filma “Citizenfour”

Kino na otvorenom u Mariji Bistrici: Projekcija filma “Citizenfour”

U Mariji Bistrici nastavlja s radom ljetno kino na otvorenom. Nakon animiranog filma Panika u selu na red dolazi film Citizenfour koji će se prikazivati 18. srpnja 2015. godine na Trgu pape Ivana Pavla II s početkom u 21 sat.

Film Citizenfour je dobitnik Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film. Citizenfour je priča o Edwardu Snowdenu, najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, čovjeku koji je otkrio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana od strane Nacionalne službe sigurnosti SAD-a (NSA). Priča počinje s prvim anonimnim porukama koje je Laura Poitras kao novinarka primila od Snowdena, a nastavlja se njihovim revolucionarnim i nadasve kontroverznim sastankom. Sastanak je rezultirao intervjuom koji su Laura Poitras i njen kolega novinar Glenn Greenwald održali sa Snowdenom u Hong Kongu 2013. godine.

Ovaj dokumentarni triler čija priča započinje anonimnim mailom, a nastavlja se odlaskom u Hong Kong i brojnim sastancima s čovjekom kojeg je u kratkom vremenskom periodu upoznala cijela planeta, ne samo da pokazuje opasnosti vladinog nadzora – tjera vas da ih osjetite na vlastitoj koži. Nakon što pogledate ovaj film, nikada više nećete na isti način gledati na telefon, e-mail, kreditnu karticu, web preglednik ili Facebook profil.

Vidimo se u subotu u 21 sat na Trgu pape Ivana Pavla II. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni