Kinezi najavili mogućnost investiranja u visoku tehnologiju

Kinezi najavili mogućnost investiranja u visoku tehnologiju

Kinesko iskustvo nam je potrebno, a kroz našu razvojnu agenciju i Gradsku skupštinu doći ćemo do kineskih predstavnika u Kineskoj komori visokotehnoloških poduzeća i s njima razmijeniti iskustva, te vidjeti što je potrebno da bi njihove investicije došle u Zagreb”, istaknuo je predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić sa suradnicima primio je danas izaslanstvo Općine Haidian Narodne vlade gradske uprave Pekinga predvođeno zamjenikom gradonačelnika Haidiana Yangom Zhihuijem i razgovarao s njim, između ostalog, o suradnji na području visoke tehnologije. Nakon sastanka zatvorenog za javnost Davor Bernardić izjavio je da je u tom dijelu Pekinga razvijen turizam i visoke tehnologije dodavši da se “tamo nalazi kineska silicijska dolina”. Ocijenivši da je ovo jedan od povijesnih susreta za grad Zagreb, naglasio je da je tamo smješteno oko 13 tisuća poduzeća visoke tehnologije s oko pola milijuna zaposlenih.

“Naš je cilj u Zagrebu izgradnja Visokotehnološkog centra Nikola Tesla na prostorima Zagrebačkog velesajma, koji će biti jedan od najvećih i najboljih u ovom dijelu Jugoistočne Europe. Zato nam je kinesko iskustvo ne samo potrebno nego ćemo kroz našu razvojnu agenciju i Gradsku skupštinu doći do kineskih predstavnika u Kineskoj komori visokotehnoloških poduzeća i s njima razmijeniti iskustva, te što je potrebno da bi njihove investicije došle u Zagreb”, istaknuo je Bernardić.

“Kada sam došao u Hrvatsku i vidio ovu prekrasnu zemlju i koliko su vaši ljudi ljubazni i pristojni, jako mi se svidjelo. Mislim da budućnost donosi mnoge potencijale za razvoj poslovnih odnosa i suradnje. Siguran sam da ćemo doći ponovno ovdje i otvoriti ovdje neku visokotehnološku tvrtku” – rekao je Yang Zhihui, voditelj Izaslanstva općine Haidian.

Na sastanku se razgovaralo još i o stanju zaposlenosti u Republici Hrvatskoj te nadzoru administracije kao i o zaštiti prava žena.  Posebni uzvanici predsjednika Skupštine bili su  Miroslav Ćiro Blažević i Dragutin Šurbek, a okupljene je došao pozdraviti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

U kineskom izaslanstvu bili su još: Che Weixin, predsjednica saveza žena općine Haidian, Su Deqin, direktorica ureda za zaštitu okoliša općine Haidian, Bao Zhongyi, direktor gradske uprave i nadzornog tijela općine Haidian, Yu Shuhua, predsjednik predsjedništva kongresa općine Haidian. (hina / zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni