Kineska nova godina – radionica u CKIM-u

Kineska nova godina – radionica u CKIM-u

Centar za kulturu i informacije Maksimir od ove godine organizira radionice kineskog jezika za odrasle. Ogledna radionica„Kineska nova godina“ održat će se u petak 27. siječnja s početkom u 19.30 sati. Polaznici radionice imat će priliku saznati o pojmu kineske nove godine, o povijesti, mitovima, hrani te razlici u suvremenim novogodišnjim proslavama i običajima južnog i sjevernog dijela Kine. U sklopu radionice bit će prikazan i kratki film o kineskoj obitelji za novogodišnjom večerom. Polaznici će naučiti kako na kineskom zaželjeti sretnu Novu godinu i ostale novogodišnje čestitke, a saznat će i sve o godini Pijetla koja upravo počinje.

Uz radionice za odrasle, ogledna radionica organizirana je i za djecu, a održat će se u subotu 28. siječnja s početkom u 10:00 sati. Radionica je organizirana za djecu od 6 do 10 godina. Jezik se uči na zabavan i interaktivan način kroz igru, pjesme, crtiće, glumu te kroz upotrebu memorijskih kartica pri čemu djeca putem slika uče nove riječi.

Osim učenja samog jezika djeca će se upoznati i s kineskom kulturom, hranom, nošnjom i izgledom kineskih znakova. Iako se neće učiti pisanje kineskih znakova, djeca će imati priliku putem sličica vidjeti kako oni izgledaju.

Za sve informacije možete kontaktirati Anitu Prka Đurašić na broj 099/6230-134 ili na e-mail: info@eurobiz-centar.com. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni