KHL Medveščak predstavio momčad za novu sezonu

KHL Medveščak predstavio momčad za novu sezonu

Hokejaši sutra otvaraju sezonu na domaćem ledu protiv Amur Habarovska

KHL Medveščak predstavio je ponedjeljak u Ledenoj dvorani Doma sportova momčad za novu natjecateljsku sezonu Kontinentalne hokejske lige, sezonu 2015./2016.

Predstavljanje je kao i uvijek otvorio predsjednik kluba, Damir Gojanović. Osvrnuo se na sad već skoro gotovu predsezonu i postignute rezultate koje klub dosad još nije imao (šest pobjeda iz šest susreta), no nije želio sve previše hvaliti jer “u hokeju je najvažnije ostati zdrav. Povrede se događaju, hokej je kontaktni sport; no one remete nešto uhodano, i ono što se gradilo. Za njih ćemo ponekad morati imati i sportske sreće.”

Govoreći o novim igračima, novoj sezoni i njenoj pripremi bilo je nezaobilazno osvrnuti se na prethodne dvije. “Na greškama se najbolje uči. Zadnjih šest mjeseci nije bilo lako”, rekao je Gojanović i iskazao svoje puno povjerenje stručnom stožeru:“Sportski dio je odlično odrađen i pripremljen. Cilj nam je pogledati prošle sezone i ove napredovati.”

Na predsjednika se nadovezao sportski direktor Aaron Fox koji je o izgradnji ovogodišnje momčadi govorio u financijskim okvirima:”Prije svega željeli smo dovesti pravu kombinaciju igrača. Imamo puno jako dobrih europskih igrača u momčadi ove sezone, najbolje igrače koje smo mogli dobiti za količinu novca koju smo imali na raspolaganju. Prije svega htjeli smo karakterne igrače. Igrače koji će svlačionicu napraviti pozitivnim mjestom. Za sada smo u tome uspjeli, imamo odličnu grupu igrača i trebao bi ovo biti dobar početak sezone.”

Za kraj predstavljanja riječ je dobio glavni trener Gordie Dwyer koji je istaknuo prednosti ekipe: ”Sve se svodi na stvaranju identiteta momčadi, kompetitivne okoline i rada. Talent sam po sebi je lako prepoznati, no sam talent neće pobjeđivati utakmice. Testirali smo igrače i na pripremnim utakmicama i van leda. I na treninzima i druženjima. Htjeli smo igrače koji su spremni dati svoj maksimum, a onda još malo više za ovu momčad.”

Igrači su pojedinačno izlazili na led, a s velikom kapetanskom oznakom “C” na prsima pojavio se Mike Glumac: ”Velika je čast predstavljati Medveščak, Zagreb i Hrvatsku u KHL-u”, rekao je novi kapetan.

Momčad Medveščaka otvara sezonu na domaćem ledu u srijedu, 26.08.2015. u 19:15 sati susretom protiv Amur Habarovska. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni