Kestenijada u Zelini

Kestenijada u Zelini

Na vrhu zelinske gore Kladeščici u nedjelju 14. listopada održava se tradicionalna 21. Zelinska kestenijada. Na Kladešćicu se može doći pješice, na biciklu ili automobilom. Događanja počinju već u 9 sati ujutro.

Klub „SIC“ organizirabiciklijadu na Kladeščicu a udruga „Fit Forma“ pješačenje. Ove godine postoji i dodatna ruta pješačenja za sve one koji žele izbjeći motorna vozila. Grupa građana pod vodstvom Gorana Kukovačeca organizirano će se okupiti ispred Streljane u Čegcima (osiguran parking), te pozivaju i ostale zainteresirane na put pješice rutom Čegci – Poklon – Kladeščica.

Gljivarska udruga „Amanita“ organizira jesensku gljivarijadu i druženje na Kladeščici.

Lovačko društvo “Srndać“ u lovačkom domu na Kladeščici organizira natjecanje u kuhanju lovačkog kotlića. Natjecanje počinje u 11 sati. Svim natjecateljima bit će osigurana određena količina mesa i drva po potrebi. Oko 14 sati žiri će proglasiti pobjednika, a gulaš će biti podijeljen posjetiteljima. Svi sudionici dobit će plakete, a nekoliko najboljih meso divljači.

Pivovara Crafter’s iz Dugog Sela (Leprovica), predstavit će pivo od kestena i još nekoliko odabranih vrsta.

Zavičajni KUD Sinac iz Zagreba održati će u 12:00 h nastup tradicionalnih plesova.

Udruga „Srce” će na svom štandu prezentirati i prodavati svoje radove kao i domaće slastice.

I ove godine Grad Sveti Ivan Zelina daruje sve koju dolaze bez automobila mjericom pečenih kestena.

Uz pečene kestene posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda: gljivarski kotlić, grah, lovački kotlić, roštilj, kolači od kestena. Za zabavu će se pobrinuti Mladen Kos.

Djeca mogu uživati u raznim sportskim igrama, druženju i boravku na svježem zraku.

Organizatori mole one koji dolaze motornim vozilima da ne idu od 10.30-12.00 h kako bi organizirane skupine rekreativaca koji kreću u 10.00 h sa Trga Ante Starčevića nesmetano stigle na vrh Kladešćice.

Cesta ispred prostora gdje je centralno okupljanje sudionika biti će zatvorena za sva vozila od 9.00-16.00 sati. (zg-m)