Kesteni i portugizec: Prvi mirisi i okusi jeseni ovog vikenda na Bundeku

Kesteni i portugizec: Prvi mirisi i okusi jeseni ovog vikenda na Bundeku

Ovog vikenda, 26. i 27. listopada od 10 do 16 sati u novozagrebačkome parku Bundek će se održati tradicionalna manifestacija Kesteni i portugizec.

KUD Prepuštovec uz istočnu šetnicu jezera već osmi put organizira ovu manifestaciju na kojoj se posjetiteljima besplatno dijele kesteni, a svi zainteresirani mogu kušati i kupiti mlado vino portugizec koje ove godine izlaže i promovira desetak proizvođača s područja Zagreba i Zagrebačke županije.

Predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar pozvao je sve sugrađane da dođu i uživaju u prvim jesenskim mirisima i okusima te da uživaju u dobru društvu i uz dobro vino na Bundeku. Najavio je bogat kulturno-umjetnički program te promociju i prodaju jabuka i jabučnog soka, džema i čipsa četiri proizvođača sa zagrebačkog područja, a u povodu Svjetskog dana jabuka što se obilježava 20. listopada.

Predsjednik Udruge Portugizac Plešivica Željko Gregurić je objasnio da je ovo bila dobra godina za ovu vrstu vrlo pitkoga, mladog vina koje se odlično sljubljuje s kestenjem – najpoznatijom jesenskom poslasticom. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni