Kesteni i portugizec na Bundeku!

Kesteni i portugizec na Bundeku!

Šestu godinu zaredom, na Bundeku će se održati manifestacija “Kesteni i purtugizec”, najavljeno je na konferenciji za novinare, održanoj u četvrtak 20. listopada u gradskoj palači Dverce. Zagrepčane je na kušanje besplatnih kestena pozvao gradonačelnik Bandić, podsjetivši da će posjetitelji moći degustirati i po povoljnim cijenama kupiti i domaći purtugizec te jabuke.

Manifestacija, što se tradicionalno održava uz potporu Grada Zagreba, započinje u subotu, 22. listopada, u 11.00 sati te traje do 17.00 sati. Na 30-ak štandova, koji će biti postavljeni uz istočnu i jugoistočnu stranu šetnice uz jezero, predstavit će se zagrebački kestenjari, proizvođači vina Grada Zagreba i Zagrebačke županije, te u povodu Svjetskog dana jabuka (20. listopada) – proizvođači jabuka i jabučnih proizvoda.

KUD Prepuštovec zadužen je i za prigodni kulturno-umjetnički program, najavio je u ime organizatora Josip Lipar, predsjednik KUD-a Prepuštovec. Predsjednik Udruge Vinska cesta Grada Zagreba, vinar Miroslav Polovanec naglasio je kako je domaći purtugizec napravljen od autohtone sorte prigorskog beaujolaisa, “koji se odlično sljubljuje s različitim jelima, a osobito s kestenom”.

“Pozivam sve naše sugrađane da nam se pridruže u subotu na Bundeku i uživaju u jeseni”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši da je za posjetitelje osigurano čak dvije tone kestena, koji će biti besplatni.

(Zg-magazin)