KB “Sveti Duh” dobiva novu zgradu Zavoda za kliničku mikrobiologiju

KB “Sveti Duh” dobiva novu zgradu Zavoda za kliničku mikrobiologiju

U Ulici Dunjevac, na mjestu stare zgrade danas je započela izgradnja nove zgrade Zavoda za kliničku mikrobiologiju Kliničke bolnice »Sveti Duh«, na površini od 2.675 m2.

Ugovorena vrijednost radova je oko 21 milijun kuna s PDV-om, a planirana vrijednost opremanja novih bolničkih kapaciteta je 9,4 milijuna kuna s PDV-om.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević je na gradilištu u Ulici Dunjevac kazala kako je riječ o važnoj i vrijednoj investiciji u zagrebačkome zdravstvenom sustavu.

»Nova zgrada doprinijet će kvaliteti zdravstvene skrbi u Zagrebu, a jednako tako će svim djelatnicima Zavoda za mikrobiologiju omogućiti napredovanje u znanstveno-istraživačkome radu«, kazala je.

Osim zavodske djelatnosti za koju je namijenjen veći dio prostora, ovim projektom se osiguravaju i prostori za potrebe za druge odjele i klinike. Među njima su Klinika za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje, Objedinjeni hitni bolničkog prijam, Odjel za dječju oftalmologiju i strabizam i dr.

KB »Sveti Duh« čiji je osnivač Grad Zagreb ove godine obilježava 217 godina neprekinuta rada. (ZG-magazin / Foto: zagreb.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni